Zdechovský (KDU-ČSL): Je nepřijatelné, aby peníze daňových poplatníků byly používány na podporu terorismu

22.09.2022 21:09 | Tisková zpráva

Zdechovský vyzval ministra Rakušana a komisi, aby ukončili financování radikálních islamistických skupin z fondů EU.

Zdechovský (KDU-ČSL): Je nepřijatelné, aby peníze daňových poplatníků byly používány na podporu terorismu
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) vyzval dopisem ministra vnitra České republiky Víta Rakušana, eurokomisařku pro vnitřní věci Ylvu Johanssonovou a eurokomisaře pro spravedlnost Didiera Reynderse, aby společně zastavili financování skupin, které podporují radikální islamismus a terorismus, z fondů Evropské unie.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Dopis, který podepsalo dvacet europoslanců z různých frakcí, je reakcí na projev ministra vnitra Rakušana ze začátku září ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE). Rakušan tehdy uvedl, že české předsednictví plně podporuje opatření zahájená jeho francouzskými předchůdci proti financování radikálních islamistických skupin evropskými penězi. Žádá po komisi celoevropská opatření.

„Navzdory výzvám a zprávám národních bezpečnostních služeb, expertů a vlád varujících před rostoucím vlivem radikálních skupin v Evropské unii, Evropská komise pokračuje v udělování statisíců eur organizacím, které jsou pravděpodobně napojeny na radikální a teroristické skupiny,” uvádí europoslanec Zdechovký, iniciátor dopisu ministrovi a eurokomisařům.

Že je situace vážná, dokazuje i červencová zpráva Evropské unie o situaci a trendech v terorismu. Podle této zprávy je drtivá většina teroristických útoků páchána radikalizovanými evropskými občany. „Je nepřijatelné, aby peníze evropských daňových poplatníků byly používány na podporu radikálních skupin a terorismu,” doplňuje Zdechovský, který žádá Evropskou komisi, aby urychleně přijala systémová opatření, jež by toto financování zastavila.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině