Zdechovský (KDU-ČSL): Jestli měl pan ministr s ředitelem problém, měl situaci řešit jinak

22.02.2020 21:43

Proti odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška se postavil i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Zdechovský (KDU-ČSL): Jestli měl pan ministr s ředitelem problém, měl situaci řešit jinak
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Zásadně totiž nesouhlasí se všemi důvody, které ministerstvo uvedlo. Podepsal proto již petici proti odvolání a z titulu místopředsedy výboru EP pro zaměstnanost a sociální věci, a také předsedy odborné skupiny EP pro mentální zdraví, napsal ministru Vojtěchovi nesouhlasný dopis.

„Dovolte mi vyjádřit můj nesouhlas se všemi uvedenými informacemi, které tento krok zdůvodňují. Pan Mašek vedl nemocnici více než 14 let s maximálním profesním i lidským nasazením. Nemocnice pod jeho vedením byla a dosud je personálně i ekonomicky stabilizovaným zařízením. To, že svoji funkci naplňoval po všech stránkách velmi dobře, dokazuje i fakt, že jeho působení je pozitivně hodnoceno jak přímými spolupracovníky, tak i pacienty a jejich rodinami,“ uvádí mimo jiné v dopise ministrovi europoslanec Tomáš Zdechovský, který je dlouholetým předsedou odborné skupiny Evropského parlamentu pro mentální zdraví a jako havlíčkobrodský rodák zná mnohé zaměstnance, klienty i jejich rodiny.

„Pro psychiatrické pacienty je velmi důležitá stabilita a důvěra v ošetřující personál, zcela nečekané a absolutně nevěrohodně zdůvodněné odvolání ředitele ale způsobilo jen šok a nejistotu u všech zúčastněných. Z mého pohledu je proto jediným možným řešením, aby pan ministr Vojtěch přehodnotil rozhodnutí a očistil dobré jméno pana ředitele v médiích!“ komentuje situaci Zdechovský s tím, že jestli měl pan ministr s ředitelem jakýkoliv problém, měl celou situaci začít řešit jinak než okamžitým odvoláním.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce