Zdechovský (KDU-ČSL): Muslimové by se měli stydět

11.04.2016 14:41

Kritika muslimů a islámu již není doménou pouze pana Konvičky. Veliké překvapení vyvolalo vystoupení saudské televizní moderátorky muslimského vyznání Nadine Al-Budair na soukromém televizním kanálu Rotana Khakijiyya TV.

Zdechovský (KDU-ČSL): Muslimové by se měli stydět
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Ta třetího dubna přerušila vysílání tamní televize proslovem, kde doslova uvedla: „Kdykoliv teroristé masakrují nevinné civilisty, předhání se chytráci a hypokrité jedni s druhými v tom, že říkají, že tito lidé nereprezentují Islám nebo muslimy. Možná by nám někdo z nich mohl říci, kdo tedy Islám a muslimy reprezentuje. Jsme svědky toho, jak lidé závodí ve snaze být první v poukazování na to, že to co se děje, nemá co dělat s muslimy, a že teroristé jsou něco jako bezdomovci závislí na alkoholu nebo na drogách.“

Nadine Al-Budair dále pokračovala, že jsou to muslimové, kteří vybuchují v sebevražedných bombových atentátech a útočí bombami na ostatní. Proto se ptá, proč arabští šejkové, experti, žurnalisté a všichni arabští státní představitelé a úředníci nezpytují své svědomí, když hovoří o pachatelích?

Podle moderátorky by se muslimové měli stydět

Moderátorka také odsoudila útoky v Bruselu. Podle Nadine Al-Budair přišel čas nato, aby se, po odporných bruselských bombových útocích, muslimové zastyděli a přestali jednat, jako by ti teroristé byli něčím výjimečným a dále pokračuje:

- Musíme přiznat, že jsou všude, jejich národnost je arabská a jejich náboženstvím je Islám.

- Musíme přiznat, že se mezi námi narodili, a že jsme to my, kdo je naučil zpaměti citovat učení všech Salafických knih.

- Musíme přiznat, že jsou to námi založené a vedené školy a univerzity, kdo je naučil, že všichni ostatní jsou nevěřící.

Všichni muslimové by si měli podle moderátorky uvědomit, že je to jejich náboženská výchova, která přiměla tyto mladíky opustit Korán, a semknout se kolem jeho falešných interpretů.

Muslimové by si měli přiznat pravdu

Na závěr svého vystoupení se moderátorka ptá: „Proč nemají odvahu přiznat, že jsou to oni, kdo nás učili, že džihád je povinností muslimů a kdo legalizovali politické války, za použití scestných a ostudných výkladů, které dovolují zabíjení, otroctví a ničení?“

Pevně věřím, že podobné názory muslimů uslyšíme nejen z médií stále častěji.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Díky Tomáš Haas za překlad.

Psáno pro blog.idnes.cz

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…