Zdechovský (KDU-ČSL): Nesmysly pana Ďordě v levicovém Deníku Referendum

13.06.2016 14:05

Michal Ďorď se snaží ve svém článku Jak se mezi českými politiky rozšířila nákaza juvenilní justice, který vyšel v levicovém Deníku Referendum, vykreslit lidi kritizující Barnevernet jako fanatiky a příznivce konspiračních teorií šířených Ruskem.

Zdechovský (KDU-ČSL): Nesmysly pana Ďordě v levicovém Deníku Referendum
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Už tento samotný fakt ukazuje, že dotyčný buď neví nic o konspiračních teoriích, nebo o juvenilní justici.Proto jsem se rozhodl na jeho tvrzení stručně reagovat, nicméně dostalo se mě odpovědi od šéfredaktora DR Jakuba Patočky, že mám svou odpověď uveřejnit v diskusi. To jsem odmítl s tím, že ke své odpovědi využiji Parlamentních listů, které na rozdíl od Deníku Referendum se nebojí vydávat opačné názory a polemiky.

Pana autora mohu hned na začátku ujistit, že já sám jsem z ruských konspiračních médií nikdy nevycházel. Naopak jsem si vždy dával opravdu veliký pozor na to, abych měl své informace opravdu dobře podložené a získané ze seriózních a důvěryhodných zdrojů. Na rozdíl od něho, jeho článek se totiž nepodloženými tvrzeními přímo hemží a spojování mé osoby s konspiračními teoriemi je jedna velká konspirační teorie.

Jsou odpůrci Barnevernetu zastánci Putinova Ruska?

Ano, konspirační teorie o Norsku sice opravdu existují, nicméně ony boji proti norské praxi Barnevernetu škodí a dělají nejen mému snažení medvědí službu. Proč? Důvod je prostý. Kvůli těmto konspiračním teoriím se stalo oblíbenou taktikou zastánců norských praktik házet odpůrce Barnevernetu do jednoho pytle se zastánci Putinova Ruska jako to dělá pan Ďorď.

Nikdy jsem ruskou politiku nepodporoval a naopak jsem vždy stál na straně těch, kdo se k jeho zahraniční politice vyjadřovali silně kriticky. Kdo z těchto zanícených bojovníků s Ruskem stojících na straně Barnevernetu by byl ochotný jít s kůží na trh do pořadu „Máte slovo“? Už tento fakt ukazuje na neserióznost autora a plytkost celého článku. Mimochodem označování kritiků Barnevernetu za agenty Kremlu má v Norsku u tamních zastánců norské sociální péče dlouhou tradici a ukazuje to na absenci jakýchkoliv logických argumentů.

Odpor k neziskovému sektoru nebo kritika šíření ideologie

Pokud jde o můj údajný odpor k neziskovému sektoru, psal jsem o tom, že je to s organizacemi podporovanými z tzv. norských fondů komplikované. Jsou totiž neziskovky a neziskovky. Na jedné straně jsou organizace nezištně pomáhající, které dělají věci prospěšné, s nimiž nemůže mít žádný člověk problém. Včetně mě jako člověka, který od gymnázia působil v řadě neziskových organizací.

Na druhé straně ale stojí organizace, které sledují nějaké konkrétní politické ideové cíle, konkrétně se jedná o různá zelená a feministická hnutí. Názory těchto NGOs rozhodně nemusí sdílet každý a je svatým právem každého občana i politika s podporou takových organizací nesouhlasit. A pokud jsou z norských peněz podporovány organizace s politickými cíli, musí i Norsko s kritikou počítat.

Předtím, než pan Ďorď něco napíše, měl by si zjistit alespoň základní fakta, pokud myslel svůj článek jako seriózní příspěvek do diskuse. Pokud ne, tak mu musím sdělit, že jsme se mu doma dvacet minut se ženou upřímně zasmáli, a tímto mu děkujeme za prodloužení našeho života.

Z Kremlu zdraví Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice