Zdechovský (KDU-ČSL): Poslanci nechtějí snižování výdajů na migraci a bezpečnost

23.07.2014 20:15

Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) dnes předložil na Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) zprávu k rozpočtu pro rok 2015 předloženém Evropskou komisí a v minulém týdnu pozměněném Evropskou Radou.

Zdechovský (KDU-ČSL): Poslanci nechtějí snižování výdajů na migraci a bezpečnost
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský zdůraznil, že je nutné s ohledem na mezinárodní situaci posilovat vnitřní bezpečnost, bojovat s ilegální imigrací nebo dále propojovat informace v rámci Schengenského systému.

„Při následné diskusi se většina členů LIBE shodla na faktu, že je nutné rozpočet na vnitřní bezpečnost i nadále posilovat s tím, že budou detailně sledovány případné náklady, jak jsou peníze využívány,“ komentoval jednání výboru předkladatel zprávy Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský tak podporuje více peněz nejen pro Europol, Frontex ale i mladou agenturu euLISA. "Digitalizace  a vývoj spolehlivých IT systémů jsou v dnešní době klíčovými prvky pro vnitřní bezpečnost v Evropě," zdůraznil český europoslanec. Na výboru dále zaznělo, že je nutné se věnovat azylové politice, romské integraci nebo lidským právům.

Nyní budou členové výboru podávat připomínky a pozměňovací návrhy. Po intenzivní debatě je pak začátkem září čeká ke zprávě hlasování.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů