Zdechovský (KDU-ČSL): Rozpočet na vnitřní bezpečnost EU je třeba i nadále posilovat

22.07.2014 19:22

Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) dnes předložil na Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) zprávu k rozpočtu pro rok 2015 předloženém Evropskou komisí a v minulém týdnu pozměněném Evropskou Radou.

Zdechovský (KDU-ČSL): Rozpočet na vnitřní bezpečnost EU je třeba i nadále posilovat
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský zdůraznil, že je nutné s ohledem na mezinárodní situaci posilovat vnitřní bezpečnost, bojovat s ilegální imigrací nebo dále propojovat informace v rámci Schengenského systému.

„Při následné diskusi se většina členů LIBE shodla na faktu, že je nutné rozpočet na vnitřní bezpečnost i nadále posilovat s tím, že budou detailně sledovány případné náklady, jak jsou peníze využívány,“ komentoval jednání výboru předkladatel zprávy Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský tak podporuje více peněz nejen pro Europol, Frontex ale i mladou agenturu euLISA. "Digitalizace  a vývoj spolehlivých IT systémů jsou v dnešní době klíčovými prvky pro vnitřní bezpečnost v Evropě," zdůraznil český europoslanec. Na výboru dále zaznělo, že je nutné se věnovat azylové politice, romské integraci nebo lidským právům.

Nyní budou členové výboru podávat připomínky a pozměňovací návrhy. Po intenzivní debatě je pak začátkem září čeká ke zprávě hlasování.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…