Zdechovský (KDU-ČSL): Rychle se šířící hoax o přijímání klimatických uprchlíků

05.02.2018 14:36

Už dlouho jsem neviděl článek, který by obsahoval tolik nesmyslů, jako výtvor Štěpána Chába nazvaný Imigranti? Je jim v Africe vedro, tak si je koukejte nakýblovat do baráku, který vyšel na serveru Krajské listy.

Zdechovský (KDU-ČSL): Rychle se šířící hoax o přijímání klimatických uprchlíků
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Celý článek je co do pravdivosti na stejné úrovni, jako obsah komunistického rádia Jerevan.

Ale pojďme k obsahu článku. Autor nám chce namluvit, že poté, co údajně zásluhou Putina skončila válka v Sýrii, k nám chce Evropská unie ve velkém dovážet migranty prchající před důsledky klimatických změn. „Zkrátka – v Africe je vedro, přesuňme tedy všechny obyvatele Afriky do Evropy, kde zatím takové vedro není,“ dočteme se v článku. Cíl veškerého evropského úsilí má být zjevně následující: „Sociální inženýrství, globální oteplování jako záminka k rozbití starých struktur sociálního složení Evropy.“

Jenomže Usnesení EP o ženách, rovnosti žen a mužů a spravedlnosti v oblasti klimatu (ZDE) je úplně o něčem jiném. Téměř celá rezoluce především vyzývá k nalezení vhodných způsobů, jak pomoci ženám, které se stávají největšími oběťmi důsledků klimatických změn. Důraz je kladený především na jejich vzdělávání a rozvojovou pomoc, která má logicky naopak masivní imigraci bránit. Stačí si rezoluci přečíst celou, což se pisatel pamfletu, jak je vidět, zjevně neobtěžoval udělat, protože jinak by netvrdil takové nesmysly.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Gender jako právo na azyl

„Druhým strašákem je gender. Gender jako právo na azyl,“ píše se také v článku. Nic takového ale rezoluce nepožaduje. Vše, co se týká nároku na azyl, už řeší dle mého názoru dostatečně stávající mezinárodní úmluvy. Zda je osob muž, nebo žena se v nich neřeší. 

 Mimochodem, když byla řeč o válce v Sýrii, není pravda, že by válka už skončila. Boje v Sýrii totiž ještě zdaleka nejsou zdaleka u konce. Ozbrojené střety pokračují i nadále a o průběhu bojů informuje ZDE dostupná mapa syrského bojiště. Nechávám také stranou, že autor čerpá všechny své poznatky o změně klimatu z kniha Modra, nikoli zelená planeta z pera exprezidenta Václava Klause, což také samo o sobě svědčí o mnohém. Skutečnost, že rezoluce nebyla schválená 19. ledna, jak píše pan Cháb, nýbrž už 16. ledna (ZDE), je oproti všem nepravdám, které článek obsahuje, jen zanedbatelný detail. 

Abych nezapomněl, ještě jedna věc na závěr: Pravdivé informace nejsou ani v seznamu hlasujících poslanců uvedeném v závěru článku. Jiří Payne, který jako jediný český poslanec hlasoval proti, je v článku mezi těmi, kteří byli pro. Proti měli podle článku být Jiří Pospíšil, Petr Ježek, Martina Dlabajová a Dita Charanzová. Všichni čtyři zmínění poslanci a poslankyně EP se ale ve skutečnosti hlasování o zmíněném usnesení zdrželi. Vyhledávání a ověřování informací je tedy disciplínou, v níž Štěpán Cháb rozhodně nevyniká.

Celý článek doslova přetéká naprosto nepravdivými a zavádějícími informacemi. Autor je buď v lepším případě úplný ignorant momentálně trávící čas někde na odvrácené straně měsíce a neschopný zjistit si přesné informace. Anebo má v horším případě úmysl klamat veřejnost a očerňovat Evropský parlament, potažmo celou EU. Možná je samozřejmě i kombinace obojího.  V každém případě to ale nic nemění na tom, že nesmyslnost a další rychle šířící se hoax.

(přezvtao z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi