Zdechovský (KDU-ČSL): Uředníci dostali statisícové odměny přes ušlé miliardy

28.01.2014 10:30

Pokud v soukromém sektoru něco pokazíme, tak nás nikdy nečeká prémie či odměna, ale vždy postih. Ministerští úředníci ale fungují poněkud jinak. Přes ekonomickou krizi a škrty dostali statisícové prémie, přestože Česká republika přijde o peníze z EU.

Zdechovský (KDU-ČSL): Uředníci dostali statisícové odměny přes ušlé miliardy
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Česká republika přišla o 12 miliard korun z evropských fondů, na které měla nárok. Jak je to vůbec možné? Máme tak hustou byrokratickou síť a přitom přijde Česká republika, potažmo její občané, o tak enormní sumu peněz. Ta by se dala využít na spoustu věcí, například na snížení dramaticky vzrůstající nezaměstnanosti. A kdo za takové selhání ponese odpovědnost? Opět nikdo!
Úředníci by zasloužili další odměnu

Mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Marek Ženk uvedl, že v závěrečné bilanci v závěru loňského roku se podařilo různými opatřeními minimalizovat nedočerpání evropských peněz a z původně předpokládaných 30 miliard je to maximálně 12. To bychom tedy měli úředníky, kteří mají čerpání peněz z eurofondů na starost, poklepat po rameni, že to tak „skvěle“ zvládli.

Nejvíce zarážející je fakt, že ministři všech vlád vyplatili stamiliony odměn úředníkům, kteří si to nezasloužili. Vždyť se jedná o výsměch všem pracujícím lidem, kteří v této těžké době žijí od výplaty k výplatě.  Proto se ptám, jak je možné?  Nejspíš proto, že je tu něco dlouhodobě špatně…

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…