Zdechovský (KDU-ČSL): Zakažme Sněhurku a sedm trpaslíků kvůli genderové nevyváženosti

13.02.2017 9:49

Jsem pro rovnoprávnost mužů a žen, ale tzv. genderová vyváženost je opačným extrémem, který vytváří potíže tam, kde nejsou. Znovu se o tom přesvědčujeme na stránkách českých médií.

Zdechovský (KDU-ČSL): Zakažme Sněhurku a sedm trpaslíků kvůli genderové nevyváženosti
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Nedávno Lidové noviny přinesly na titulní straně vážný článek „Nechci průkaz cyklisty, v českých učebnicích škrtá genderová policie.“ Dělat problémy například z průkazu cyklisty s tím, že není také průkaz cyklistky, nebo z pohádek Walta Disneyho, kde údajně nejvíce závadná je Sněhurka a sedm trpaslíků, je silně přehnané. Nicméně pro některé lidi je to zřejmě smysl života a i dobrý způsob obživy financovaný např. Norskými fondy.

Tzv. genderová policie (čti: genderoví fanatici) je bohužel celoevropským problémem a v sousedním Rakousku dokonce dokázali změnit text státní hymny. To, že někdo mění pohádky, texty historických písní atd., aby byly genderově neutrální, mi přijde naprosto mimo mísu.

Neumím si představit nějakou novou podobu Sněhurky, nebo že by v rámci genderové vyváženosti vznikla další verze Sněhurák a sedm trpaslic? Nebo by třeba měla v budoucnu Šípková Růženka zachraňovat prince a z Boba a Bobka bude Bobana a Bobkana?

Tyto křečovité snahy o genderovou vyváženost ve skutečnosti problematiku rovnoprávnosti mužů a žen neřeší. Spíše si jen na nich někdo řeší úsměvným způsobem své komplexy.

Ano, zabývejme se případy, kdy je ženám bezdůvodně upíráno vykonávání některých povolání, přestože splňují kvalifikační předpoklady, nerovností mezd nebo domácím násilím. To jsou skutečně závažné záležitosti. Ale uměle vytvářené pseudoproblémy z obsahu pohádek jako Sněhurka je pro naši civilizaci nejlepší cesta do genderových pekel!

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tento článek vyšel ve zkrácené verzi v sobotních Lidových novinách.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…