Zelení: Jediným řešením jsou předčasné volby

08.08.2013 5:20

Rusnokova vláda takzvaných odborníků nezískala podporu Poslanecké sněmovny PČR a musí proto co nejdříve skončit. Opakování situace z roku 2006, kdy vládla čtyři měsíce Topolánkova vláda bez důvěry a přeobsazovala ministerstva podle svých představ bez jakéhokoli mandátu, se nesmí opakovat. Strana zelených podporuje okamžitý návrh na rozpuštění sněmovny a předčasné volby.

Zelení: Jediným řešením jsou předčasné volby
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Prohlášení zástupců stran bývalé vládní koalice jsou nebezpečnou manipulací fakty a zastíráním skutečného stavu rozkladu na české politické scéně. Jmenování další úřednické vlády nebo vlády bývalé koalice s premiérkou Miroslavou Němcovou v čele pod taktovkou prezidenta Zemana je jen prodlužováním agónie. Dva poslanci jsou ve vězení, další v podezření z trestné činnosti nebo vyšetřování a poslaneckou sněmovnu drží nad vodou strana, která ani neprošla regulérními parlamentními volbami. To je zpupný vzkaz voličům, že jejich názor nikoho nezajímá,“ říká Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

„Máme osobní a velmi neblahou zkušenost s existencí kabinetu bez důvěry z roku 2006, kdy státní správu na čtyři měsíce ovládla libovůle ODS. Dnešní slzy této strany nad nikým nevolenou Rusnokovou vládou bez důvěry jsou známkou nejhlubšího pokrytectví. Vyzýváme TOP 09, aby přestala ze své pozice falešného “ochránce demokracie” těžit politické body, a aby skutečně podpořila to jediné, co vládnutí vlády bez důvěry může zabránit: tedy rozpuštění sněmovny a vypsání předčasných voleb,” doplňuje místopředseda SZ Matěj Stropnický.

„Předčasné volby jsou cestou k nové vládě na základě preferencí voličů, neznamenají však automaticky cestu z politické krize. Strana zelených prosazuje předčasné volby a vyzývá občany, aby v nich podpořili principiální protikorupční politiku, která otevře cestu k lepšímu vládnutí a tím i k politice, která bude myslet na skutečné zájmy lidí. Korupce a zákulisní zájmy brzdí naši zemi před řešením tak vážných problémů, jako je dostupnost bydlení, předlužení domácností, nastartování solidního ekonomického oživení nebo snížení energetické závislosti,“ dodává Ondřej Liška.

„Voliči musí co nejdříve dostat novou šanci rozdat karty. Věříme, že voliči posílí nezkorumpované středové strany, jakou jsou právě zelení, tak aby se neopakovaly negativní proměny společnosti z dob opoziční smlouvy,“ varuje Ondřej Liška před cíli prezidenta Miloše Zemana.

Máme plán: to je soubor protikorupčních návrhů, které chtějí zelení prosadit s pomocí senátorů Libora Michálka a Elišky Wagnerové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě