Zelení: Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita

06.06.2022 19:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konci působení spolupředsedy Michala Berga ve vedení European Greens

Zelení: Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Náš spolupředseda Michal Berg po čtyřech letech končí ve vedení European Greens. Jako zástupkyně našeho regionu jej vystřídá Małgorzata Tracz z Polska. Za dobu svého čtyřletého mandátu stihnul Michal odvést spoustu práce, mimo jiné v kampani pro eurovolby v roce 2019, po které mají Evropští zelení zatím největší frakci v europarlamentu ve své historii. Mezi další úspěchy z tohoto období patří Zelení ve vládě v Německu, Irsku, Belgii či Bulharsku, nová strana ve Slovinsku nebo zelený premiér Černé hory.

Dále se věnoval také podpoře městských zastupitelů napříč Evropou, a jedním z výsledků práce je nový kampaňový handbook, který může používat kdokoli, protože se Evropští zelení rozhodli jej otevřeně sdílet. Dostupný je na adrese ZDE.

Ve vedení EGP pokračuje jako spolupředseda Thomas Waitz, kterého nově doplní Melanie Vogel z Francie. Do funkce general secretary byla zvolena Benedetta De Marte, další ze skvělých zelených žen, kterým má velký smysl dát v politice prostor. Michal Berg teď bude věnovat své úsilí hlavně kandidatuře na starostu Vsetína, ve které mu všichni držíme palce, a podpoře zelených kandidátek a kandidátů po celé republice.

Jednou z výhod zelené politiky je velká mezinárodní komunita podobně smýšlejících lidí, kteří si navzájem naslouchají, a fungování European Greens je toho důkazem. Přejeme Michalově nástupkyni hodně štěstí!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi