Zelení: Neziskovky nepatří do holdingu, tak na ně chce Babiš kleknout

13.08.2018 21:47

Komentář na facebookovém profilu k ohlášené snaze ministryně financí Aleny Schillerové ušetřit několik miliard na podpoře neziskového sektoru

Zelení: Neziskovky nepatří do holdingu, tak na ně chce Babiš kleknout
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Vláda Andreje Babiše startuje proti neziskovkám a chce jim seškrtat rozpočet.

Chápeme, že neziskovky nepatří do holdingu, tak na ně chce Babiš kleknout. Ale ony prostě dělají mnoho věcí, které stát nestačí nebo nechce dělat!

„Největší česká neziskovka, fotbalový svaz, by se určitě mohla chovat méně nenažraně a více ekonomicky smysluplně. Však také různých kauz a kauziček má na svém kontě nepočítaně. To ale neznamená, že by se měly peníze do sportu, do kultury, či sociální práce nějak škrtat," kritizuje plány vlády člen našeho předsednictva Jenda Perla.

„Zejména neziskovky v sociální, zdravotnické a vzdělávací oblasti by měl stát více podporovat, ne jim házet klacky pod nohy. Bez jejich obětavé práce by se ocitlo v obtížích či ohrožení mnoho starších, postižených nebo jinak znevýhodněných lidí. Neziskovky nejsou pijavice, naopak udržují srdce naší společnosti při životě,“ dodává Petra Jelínková, 2. místopředsedkyně Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu