Zelení: Samotné sázení stromů otázku klimatu nevyřeší

20.10.2020 13:14

Komentář na facebookovém profilu ke Dni stromů

Zelení: Samotné sázení stromů otázku klimatu nevyřeší
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Dnes v Česku slavíme Den stromů. Připomínáme si, jak důležitou roli v našem životním prostředí stromy mají. Vytváří kyslík, pohlcují prach, ochlazují své okolí a samozřejmě poskytují prostředí pro život mnoha druhům zvířat.

K naší lítosti ale stromy mizí zejména z míst, kde bychom je potřebovali nejvíc. V ulicích měst, na zahradách nebo kolem silnic je stromů stále méně.

Stromy také pomáhají při řešení klimatické krize, protože pohlcují oxid uhličitý. Sázení stromů je ale mnohými představováno jako zázračné řešení globálního přehřívání. Stačí vysadit miliony stromů a vše bude vyřešeno, ne?

Tak to ale opravdu není. Stromy potřebujeme sázet a také potřebujeme chránit ty, co už stojí, ale klimatickou krizi to nevyřeší. Bez zásadního snížení emisí skleníkových plynů z elektráren, dopravy, průmyslu nebo zemědělství nám ale ani miliony nových stromů nepomůžou.

Chraňte stromy, sázejte nové a požaduje od svých radnic, aby o zeleň ve městech řádně pečovala, ale nevěřte tem, kteří vám tvrdí, že stromy vyřeší otázku klimatu. Nevyřeší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…