Zelení: Zelená všem barvám lásky

17.05.2021 20:17

Komentář na facebookovém profilu k mezinárodnímu dni proti homofobii, bifobii, intersexismu a transfobii

Zelení: Zelená všem barvám lásky
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Dnes si připomínáme mezinárodní den proti homofobii. Jeho důležitost nám ukázaly nedávné debaty v parlamentu i v České televizi okolo tématu manželství pro všechny. Mnozí politici se nezdráhali pronášet urážející a zraňující výroky, které měly jediný cíl: LGBT+ osoby ponížit. Takové výroky jsou pro Zelené nepřijatelné. Respektujeme, že lidé mají na rovnost odlišné názory, přestože s nimi nesouhlasíme. Homofoby a jejich názory ale nikdy respektovat nebudeme.

Mezinárodní den proti homofobii, bifobii, intersexismu a transfobii si každoročně připomínáme 17. května - tedy v den, kdy před 31 lety byla homosexualita vyškrtnuta z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace.

Stále je ale před námi dlouhá cesta: potřebujeme nejen zajistit opravdovou rovnost před zákonem, ale také udělat z homofobních výroků absolutně nepřijatelnou věc. Jen tehdy bude svět pro queer osoby bezpečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…