Zelení v Ústeckém kraji vyslali do předsednictva strany dva své zástupce

20.01.2016 5:30

Konference ústecké krajské organizace Strany zelených, která se konala v sobotu 16. ledna v Litvínově, podpořila kandidaturu Ireny Moudré Wünschové a Daniela Pitka do předsednictva strany. Rovněž potvrdila připravovaný postup v krajských volbách, ten by měl navázat na projekt z roku 2012.

Zelení v Ústeckém kraji vyslali do předsednictva strany dva své zástupce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Sjezd Strany zelených, který bude volit nové vedení, se bude konat o víkendu 23.–24. ledna v Praze. Irena Moudrá Wünschová, lékařka, lidskoprávní aktivistka a zastupitelka města Ústí nad Labem se na něm bude ucházet o funkci 1. místopředsedkyně strany. Daniel Pitek, 1. místopředseda krajské organizace, ekologický zemědělec a strážce přírody, pak kandiduje na funkci člena předsednictva. Jednání konference se zúčastnili i oba nejvážnější kandidáti na předsedu Strany zelených, Matěj Stropnický a Petr Štěpánek. Oba zopakovali svůj dlouholetý blízký vztah k tématům, která zelení v Ústeckém kraji řeší.

V nejbližší době čekají zelené v kraji primární volby, z nichž vzejdou kandidáti do krajského zastupitelstva. „Definitivně jasno o volebním postupu i o lidech, kteří jej budou reprezentovat, by mělo být v polovině března 2016,“ říká k tomu krajský předseda Strany zelených Jiří Škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…