Zeman: Klasické rozdělení na pravici a levici je stále ještě platné

15.01.2014 9:04

Druhý den návštěvy prezidenta republiky v Karlovarském kraji.

Zeman: Klasické rozdělení na pravici a levici je stále ještě platné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky Miloš Zeman pokračoval v úterý dne 14. ledna 2014 svou třídenní návštěvou Karlovarského kraje. Druhý den zahájil prezident besedou se studenty Gymnázia Ostrov ve městě Ostrov nad Ohří, se kterými rozebíral mimo jiné svůj pohled na pravicové a levicové rozdělení politiky a věkové rozdělení voličů: „Podle mého názoru klasické rozdělení na pravici a levici, které trvá již stovky let, je stále ještě platné a zatím žádný jiný způsob rozdělení politiky a politiků dlouhodobě neuspěl. Základní hodnotou pravice je individuální úspěch. Je to hodnota úctyhodná a hodnota, které si vážíme, zejména pokud jste mladí a když máte naději, že tohoto úspěchu skutečně dosáhnete. Základní hodnotou levice je naproti tomu solidarita mladých s těmi starými, bohatých s chudými, zdravých s nemocnými."

Po setkání s představiteli města Ostrov nad Ohří, tradičním zapsání do Kroniky města a dekorování praporu stuhou prezidenta republiky následovala návštěva společnosti Lias Liapor ve Vintířově. Ve firmě, která vyrábí kompletní sortiment kvalitních stavebních materiálů na evropské úrovni, prezident zamířil do provozu, kde mu byly prezentovány firemní produkty a kde se také setkal se zaměstnanci firmy.

Druhou navštívenou firmou v pořadí byla sokolovská společnost Krufin s.r.o., jejímž cílem je poskytnout práci lidem se zdravotním znevýhodněním. Prezident si zde prohlédl chráněnou dílnu včetně místních výrobků. Po prohlídce následoval pracovní oběd se zástupci zdravotnictví a sociálních služeb a řediteli těchto organizací.

V odpoledních hodinách se již tradičně prezident republiky sešel jak s představiteli města Sokolov, tak se sokolovskými občany. Poté pokračoval s obdobným programem ve městě Cheb. Druhý den krajské návštěvy byl zakončen slavnostní večeří se členy rady Karlovarského kraje a osobnostmi kraje v Lokti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…