Zemek (ČSSD): Zjednodušení podpory záchranných stanic pro handicapované živočichy

01.12.2015 20:09

Poslanec Václav Zemek v rámci projednávání státního rozpočtu na rok 2016 podal pozměňující návrh, který umožní jednodušší čerpání prostředků na podporu činnosti záchranných stanic pro handicapované živočichy.

Zemek (ČSSD): Zjednodušení podpory záchranných stanic pro handicapované živočichy
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ty jsou začleněny do Národní sítě záchranných stanic, koordinované Českým svazem ochránců přírody, pokrývají svou působností celé území ČR a ročně jimi projde víc jak deset tisíc poraněných zvířat.

Pozměňující návrh Václava Zemka nepřináší žádné náklady navíc, pouze technicky přesouvá finanční prostředky v rámci kapitoly ministerstva životního prostředí. „Přesun do podkapitoly Program péče o krajinu umožní jednodušší čerpání prostředků. Dále je navíc umožněna i podpora stanic, jejichž zřizovatelem není nevládní nezisková organizace, týká se to například zoologických zahrad,“ vysvětlil Václav Zemek.

Přesun částky dvanácti milionů korun navrhuje přesunout z rozpočtového okruhu Činnosti v ochraně životního prostředí do Programu péče o krajinu ve výdajovém okruhu Zlepšování stavu přírody a krajiny, kde je na základě směrnice MŽP speciální podkapitola pro stanice. „Tento systém byl použit i v minulých letech a osvědčil se. Záchranné stanice z tohoto programu umějí čerpat a v minulosti s touto podporou jejich činnosti nebyl žádný problém,“ doplnil Václav Zemek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…