Ženíšek (TOP 09): Za co bude tato vláda příští rok utrácet daně nás všech?

12.12.2016 7:36

Marek Ženíšek na Facebooku

Ženíšek (TOP 09): Za co bude tato vláda příští rok utrácet daně nás všech?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Tento týden se o návrhu státního rozpočtu hlasovalo. Rozpočet pro příští rok je špatný: zbytečný deficit, málo peněz do investic, vědy a výzkumu a více úředníků, aniž by se služby pro občany zlepšily, atd. Snažili jsme se proto alespoň našimi návrhy částečně ovlivnit podobu státního rozpočtu třeba ve prospěch platů lidí v sociálních službách nebo obrany a přesunout je z jiných položek.

Místo nových úředníků navrhla Markéta Adamová zvýšit platy pracovníkům v sociálních službách. Nina Nováková žádala o vyšší platy lidí v kultuře a Michal Kučera chtěl místo státní dotace pro agropotravinářský koncern věnovat peníze firmám, které řeší likvidaci škod na životním prostředí po těžbě uhlí. Anna Putnová žádala o peníze na 3. hodinu tělocviku pro žáky na prvním stupni základních škol. Promarněnou příležitostí zůstává pro příští rok také rozpočet na obranu, v němž koalice odmítla návrh můj a kolegy Jiřího Skalického koncepčně zvýšit investice na nutnou modernizaci a vybavení.

Škoda, pro tento rok je to promarněná šance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…