Zímová (PRO!Kraj): Hřebíček do rakve sociálních služeb... Kraj nechce zveřejnit informace

20.04.2015 13:31

Sociální služby v Ústeckém kraji procházejí v současné době největší krizí. Vedení kraje tvrdí, že podstatou problému není změna způsobu jeho financování, kdy od letošního roku o státních penězích na sociální služby rozhoduje kraj a ne ministerstvo, ale nedostatečný objem těchto peněz.

Zímová (PRO!Kraj): Hřebíček do rakve sociálních služeb... Kraj nechce zveřejnit informace
Foto: PRO! Kraj
Popisek: logo hnutí PRO! Kraj

S tímto tvrzením nemůžeme souhlasit, peněz sice není dostatek, ale kraj je přerozděluje netransparentně a nespravedlivě. Do dnešního dne se kraj brání zveřejnění hodnotících kritérií a sdělení tohoto hodnocení jednotlivým žadatelům. Je zcela zarážející, že o rozdělování rozhodoval kraj a samospráva, která je současně se svými sociálními organizacemi i příjemcem těchto dotací. 

Výsledkem je, že podpořeny byly především jeho organizace a to na úkor těch ostatních, zejména nevládních. Jedná se bezprecedentní střet zájmů, který nikdo neřeší. Hřebíčkem do rakve sociálním službám je rovněž vyjádření finanční nepodpory třeba i v rámci právě předloženého návrhu na rozdělení přebytku loňského rozpočtu, kdy na sociální služby nejde téměř nic a naopak na neprůhledné zdravotnictví a opět pouze na to krajské, jdou další stovky milionů.

Šárka Zímová Dostalová, krajská zastupitelka za Hnutí a ředitelka děčínské sociální neziskové organizace Slunečnice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí PRO!Kraj

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.