Zlínský (SPD): Čeká naši společnost blažený pozemský život věčný?

04.10.2021 11:30

Již 75 let žijeme v době zvyšující se prosperity a míru. Současný vývoj ve společnosti nastoluje některé otázky: Bude tato doba trvat věčně? Má tato doba v sobě zároveň zárodky budoucích problémů a krizí? Nevede blahobyt a prosperita k degeneraci lidských společností? Čekají naši společnost podobné krize jako již mnohokrát v minulosti?

Zlínský (SPD): Čeká naši společnost blažený pozemský život věčný?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vladimír Zlínský

Pokud se chceme poučit o vývoji společností v budoucnosti, tak je nutno se zadívat do minulosti a pečlivě tyto informace zařadit do současné situace.

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí
Byli jsme ubezpečováni, že moderní medicína si hravě poradí s jakoukoli možnou pandemií, která se v budoucnu objeví. Výsledek jsme zažili na vlastní kůži. Zmatek nad zmatek a velké překvapení nad tím co se stalo. Vysvětlení bylo, že to nečekal nikdo na celém světě. Není to pravda. Někteří odborníci na podobnou možnost mnoho let předem upozorňovali, ale nebylo jim dopřáno odpovědnými osobami na celém světě sluchu.

Proto je nutno si tyto možné problémy a krize znovu jasně definovat a připomenout.  Ještě jsme nevybředli ze současné Covid krize,nekrize a již je zaděláno na další velké problémy- energetickou, finanční a bankovní, populační,migrační, bezpečnostní, potravinovou, zdravotní a ekologickou krizi. Většinou tito jezdci apokalypsy jezdí pospolu a ve složitě strukturovaných společnostech se projevují domino efektem. Dopad těchto událostí může být drtivý, ale také může odstartovat další vzestup aspoň některých lidských společností nebo se vůbec neprojeví a současný status quo bude trvalý a neměnný. Záleží ta tom čemu chceme věřit a jakým způsobem se na tyto situace připravíme a jakým způsobem budeme schopni jako jedinci, skupiny obyvatel i celá naše společnost na tyto situace reagovat. Jistě nelze vše předvídat se 100% pravděpodobností, ale lze přijímat aspoň obecná a organizačně a finančně nenáročná pravidla a opatření, která vliv možných budoucích krizí a problémů omezí či částečně eliminují. 

Apeluji na všechny odborníky na tuto problematiku a hlavně odpovědné politiky, aby se začali vážně touto problematikou zabývat a vyvozovat z toho patřičné závěry pro přípravu personální,informační i materiální pro případ , že tato vážná krizová situace skutečně nastane. Lze sice slibovat věčnou blaženost a prosperitu všem obyvatelům našeho státu těsně před volbami, ale je také nutno říci, že se o ně někdo odpovědný kvalitně postará, a také kdy se o ně již nepostará a jak si mají pomoci vlastními silami, pokud nastane místo rajských dob peklo na zemi. Toto si dovoluji sdělit těsně před volbami s plnou odpovědností, že budu osočen ze strašení lidí. Je nám podsouváno, že moderní globalizovaná společnost je natolik robustní, že se vypořádá s každým problémem a krizí, které jsem popsal. Ale co když opak je pravdou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

15:14 Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě