Změnu pro Liberec povede do voleb i potřetí Korytář

13.12.2017 13:03

Ve volbách lídra Změny pro Liberec do příštích komunálních voleb uspěl dosavadní šéf Změny Jan Korytář. V interním hlasování získal 18 hlasů, 6 bylo proti a 1 lístek byl neplatný. Korytář povede Změnu pro Liberec již potřetí, dvakrát předtím Změna pro Liberec volby v Liberci vyhrála.

Změnu pro Liberec povede do voleb i potřetí Korytář
Foto: zmena.cz
Popisek: Změna pro Liberec - logo

Korytář ohlásil již před časem zásadní změnu stylu politiky, která souvisí s tím, že Změna již není v opozici, ale je součástí vedení města. Zdůrazňuje mnohem více nutnost soustředit se na prosazování konkrétních bodů programu, s čímž souvisí i schopnost naučit se uzavírat politické kompromisy a dohody s ostatními stranami.

„Jsem rád, že můžeme ukončit období dlouhých vnitřních diskusí o stylu naší politiky a budeme se nyní moci plně soustředit na to, abychom dokázali v posledním roce dokončit co nejvíce konkrétních projektů, které zlepší život ve městě. Změna se jako všechno vyvíjí, a i když nás některé osobnosti nyní možná opustí, je to na druhou stranu příležitost pro získání dalších. Kandidátku začínáme sestavovat právě teď, budeme na to mít několik měsíců a já věřím, že to bude opět nejlepší kandidátka ve městě, s důvěryhodnými osobnostmi, kterým budou moci dát voliči svůj hlas.“ Říká Jan Korytář.

Karolína Hrbková: “Jan Korytář není lídr bez chyb, je to pro mnohé kontroverzní osobnost, ale co mu nelze upřít, je tah na branku a schopnost tvrdě pracovat, aby dosáhl cílů, které má Změna v programu. Má mnoho nepřátel, ale také hodně výsledků. Věřím, že to druhé u voličů rozhodne.”

Josef Šedlbauer: „Po osmi letech v opozici a třech ve vedení města vidím Změnu pro Liberec stále jako nejlepší alternativu pro voliče. Jsme nabídka pro všechny, kteří umí ocenit, že jdeme vytrvale krok za krokem za naší vizí, a kteří chápou, že nelze vyhrát každou bitvu.“

Změna pro Liberec vyhrála volby poprvé v roce 2010, kdy získala 20,63%. V komunálních volbách 2014 pak ještě o 5% více, přes čtvrtinu hlasů (25,46%). V roce 2018 je cílem Změny volby potřetí vyhrát a obsadit pozici primátora. Tu musela Změna v rámci povolebních vyjednávání přenechat v roce 2014 tehdy neznámému Batthyánymu, zvolenému za ANO, Korytář se stal statutárním náměstkem odpovědným za ekonomiku, strategický rozvoj a dotace. A právě jeho schopnost získávat pro město nové peníze na jeho rozvoj bude jedna z věcí, kterou chce Změna v kampani zdůrazňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace