Zoufalík (PBCH): Praha 10 - čisté ulice, čistá radnice. Je to na nás

22.09.2022 10:39 | Tisková zpráva

V posledních týdnech se každý den potkávám se stovkami obyvatel Prahy 10. Nepořádek a bezpečnost zmiňují mezi pěti největšími problémy Desítky. Jaké je řešení této bezútěšné situace?

Zoufalík (PBCH): Praha 10 - čisté ulice, čistá radnice. Je to na nás
Foto: Archiv B.Z.
Popisek: Bohumil Zoufalík

Základem je průběžná spolupráce a koordinace činnosti s městskou a republikovou policií a trvalý dohled nad problematickými místy. V případě nepořádku se nelze obejít bez pravidelných a častých kontrol a nasazení úklidových týmů podle aktuální potřeby. I v tomto případě platí, že jde o každodenní, nikdy nekončící práci, kterou ale musíme zajistit, chceme-li se zde na Praze 10 cítit dobře.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Nejpalčivějším, ale samozřejmě ne jediným místem, kde je problémem s pořádkem, je Skalka, především tedy jde o okolí stanice metra, které je názorným příkladem situace, která již přerostla únosnou míru. Jde jak o nepořádek, tak o bezpečnost. Je nezbytné se na dané místo cíleně zaměřit, a to v těsné spolupráci všech zainteresovaných složek.

Jde o každodenní mravenčí a nikdy nekončící práci, není možné odvracet pohled a čekat, že to nějak dopadne, že se postará někdo jiný. Je to na nás, my tu žijeme, my se tu chceme cítit bezpečně a spokojeně. Bez účasti vedení města to ale samozřejmě nejde.

Dalším z problémů na Praze 10 je také Úřad práce. Vystěhovat v době očekávaného strmého nárůstu počtu lidí, kteří budou potřebovat přímou pomoc, tento důležitý úřad z Prahy 10 a sloučit ho s Prahou 4, největší pražskou městskou částí, je opravdu zásadní manažerské selhání. Jedno z mnoha takových, na něž ovšem přímo doplácejí samotní obyvatelé Desítky.

Toto je jen část problémů, chaosu na Praze 10, které je potřeba začít co nejdříve a koncepčně řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.