Zuna (TOP 09): Čas míru skončil. Musíme reagovat

15.01.2023 12:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke změně Ústavy.

Zuna (TOP 09): Čas míru skončil. Musíme reagovat
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

V případě ohrožení života a zdraví je rychlost zásadní. Čas míru skončil. Musíme reagovat, abychom mohli i nadále garantovat bezpečí země a našich občanů. Projednali jsme změnu v Ústavě České republiky.

Ruská válka na Ukrajině. Turbulentní události v Afghánistánu. Ohrožení pandemií. Příchod uprchlíků. To vše jsou události, které se našich občanů a naši bezpečnosti přímo či nepřímo dotýkají. A my potřebujeme pružně reagovat.

Proto jsme dnes projednali v prvém čtení ústavní změnu, která umožňuje vládě rozhodnout o vyslání a přijetí ozbrojených sil v případě ohrožení životů, zdraví, bezpečnosti nebo majetku v České republice. Při zachování dělby moci. Parlament bude mít právo rozhodnutí vlády zrušit.

Těžko si dovedu představit, že v případě ohrožení budeme svolávat Sněmovnu a Senát, abychom si popovídali o řešení. Ta prodleva dnů, ale i jen hodin, může být fatální. Vláda jako demokratický orgán s důvěrou Sněmovny je plně kompetentní rozhodnutí vydat. A to i vlády budoucí. Na bezpečnosti země s výjimkou SPD záleží všem stranám a hnutím. To je cesta k akceschopné armádě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou