"Chce se mi blejt." Podívejte se, jak rebel ODS Úlehla celou noc statečně čelil nenávisti

08.08.2013 7:14 | Zprávy

Poslanec Tomáš Úlehla (ODS), který před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě opustil sněmovnu a zároveň tak nechal rozplynout pravicový sen o "stojedničkové" většině a šanci na druhý pokus k sestavení vlády, to za svůj krok pěkně schytává na svém Facebooku. Ale nebojí se, kritice statečně čelí a na často nevybíravé komentáře facebookových uživatelů reagoval takřka celou noc. Uživatelům sdělil i to, že zatím se vždy nechal "ukecat" a mlčel. Teď už to prý nešlo.

"Chce se mi blejt." Podívejte se, jak rebel ODS Úlehla celou noc statečně čelil nenávisti
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Tomáš Úlehla spolu se svým kolegou Janem Floriánem ve středu před hlasováním o důvěře kabinetu Jiřího Rusnoka opustili sněmovnu. Ovlivnit je prý měl lobbista Tomáš Hrdlička. Rusnok sice důvěru nezískal, poslanci ale svým odchodem nechali rozplynout sen pravicových stran a hlavně Miroslavy Němcové (ODS) na sestavení vlády v druhém pokusu. Země tak míří k předčasným volbám.

Kritika na Facebooku

Za svoje rozhodnutí sklízí Úlehla na svém profilu na sociální síti Facebook i poměrně nehezké komentáře. Nutno mu přičíst k dobru, že se neschovává a na kritiku reagoval i během noci. Ve svých odpovědích vesměs poukazuje na to, že čas ukáže, že jeho krok byl správný.

"Je to podraz všech podrazů a Tomáš Úlehla a Florián nemají nadále co dělat v poslaneckém klubu ODS. Vnímám je jako zrádce, kteří hrají vlastní kariéru. Jak by řekl klasik: VELEBNOSTI, CHCE SE MI BLEJT..." napsal ve středu večer jeden z uživatelů Facebooku na profil Tomáši Úlehlovi.

"Oslí hýkání strach mi nahání, že rozum u pár z vás fakt není k dostání... Zdar v lepších časech, mudrci..." glosoval tento vzkaz Úlehla asi ve čtyři hodiny v noci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

16:52 „Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek p…