Bárta se sešel s Okamurou. A pak o tom oba napsali

03.09.2013 20:31

V úterý odpoledne jednal předseda Věcí veřejných Vít Bárta spolu s šéfem Hnutí Úsvit Tomiem Okamurou. Tématem byly programové priority a možnosti spolupráce v rámci blížících se parlamentních voleb.

Bárta se sešel s Okamurou. A pak o tom oba napsali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

„Po dnešním hektickém dopoledni a ‚náletu‘ novinářů proběhlo odpolední jednání s Tomiem Okamurou, předsedou hnutí Úsvit. Bavili jsme o programových prioritách jako nezvyšování daní, závaznosti referend a přímé volbě poslanců a dalších bodech vycházejících z knihy Úsvit ekonoma Pavla Kohouta, na nichž se VV a HÚ shodují,“ uvedl na svém webu Vít Bárta.

„Pochopitelně jsme probírali také personální otázky a obsazení kandidátek v jednotlivých regionech. Detaily zatím nebudu zveřejňovat, nicméně mohu upřímně prohlásit, že mám z jednání s panem Okamurou dobrý pocit,“ dodal šéf Věcí veřejných.

Jak ale upozorňuje Tomio Okamura na svém Facebooku, ještě není „ruka v rukávě“. „Strana Věci Veřejné, která se rozhodla již sama nekandidovat, nám dnes nabídla na doplnění kandidátky Úsvitu tři zajímavé osobnosti, které rozhodně stojí za zvážení,“ napsal Okamura. Jde o bývalého primáře ARO královéhradecké nemocnice Jiřího Štětinu, starostu Nové vsi na Ústecku Davida Kádnera a bývalého hokejistu Karla Pražáka.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Zítra se rozhodneme, zdali je přijmeme,“ komentuje to Okamura. „Samozřejmě platí, že hnutí Úsvit bude kandidovat zcela samostatně a nebude s nikým vytvářet předvolební koalici. Drtivá většina našich kandidátů jsou nestraníci, rádi však na kandidátky umístíme také vybrané slušně osobnosti z jiných hnutí, iniciativ či stran, které by nás mohly posílit v boji za přímou demokracii,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…