Dusno u VV. Strana si to možná vyřídí s ministry, kteří neposlechli

12.04.2012 11:36

V pátek se má sejít po soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou poslanecký klub Věcí veřejných a grémium strany. Podle informací ParlamentníchListů.cz bude řešit události kolem neuskutečněné demise ministrů a další směřování VV.

Dusno u VV. Strana si to možná vyřídí s ministry, kteří neposlechli
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda Radek John a Karolína Peake na tiskové konferenci VV

Podle informací ParlamentníchListů.cz bude důležitým bodem reflexe a zhodnocení událostí poslední vládní krize, kdy ministři VV navzdory usnesení grémia strany nerezignovali. Poslanecký klub by se měl sejít v 15 hodin a grémium pak zhruba po 16 hodině.

Porušení usnesení grémia

„Samozřejmě se budeme bavit, proč ministři VV porušili usnesení grémia a nepodali dle něho demisi. Zvláště se bude řešit ministr dopravy Pavel Dobeš a jeho tiskový brífink, kde oznámil, že demisi nepodá. Určitě je velkým problémem, že grémium přijalo nějaké usnesení a to pak nebylo naplněno, ačkoli když se přijímalo, tak ho nikdo z dotyčných nerozporoval, přesto ho pak nedodrželi. Co si budeme nalhávat, na veřejnosti to pak působilo mírně řečeno dost divně a hloupě,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen VV.

Setkání vedení VV bude důležité i z hlediska budoucího směřování strany a toho, jak její vedení bude pomalu přebírat Karolína Peake, jakou si bude budovat pozici a tým.

Pozice Peake, Bárty a Johna

„Bude důležité, jak se ona postaví k těm událostem tohoto a minulého týdne a jaký tým spolupracovníků si kolem sebe vytvoří. Samozřejmě bude důležitý i rozsudek v soudu s Vítem Bártou, který se očekává v pátek kolem poledne. Uvidí se, jakou roli bude hrát v budoucnu Karolína Peake, Vít Bárta a Radek John,“ dodal zdroj.

Grémium Věcí veřejných se skládá z předsedy a místopředsedů strany, ministrů a předsedů krajských rad strany.

Poslední vládní krizi nastartovalo zveřejnění pokračování nahrávky Kristýny Kočí, na které hovoří s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským o tom, že se chystá „odpálit“ Víta Bártu a že jí dal velmi zajímavou nabídku ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na nahrávce Kočí zmínila i předsedu ODS a premiéra Petra Nečase.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…