Kam až jsme to došli, zamýšlí se poslankyně Semelová

28.07.2013 9:41

„Kolikrát si říkám, kam jsme to až došli,“ povzdechla si poslankyně za KSČM Marta Semelová ve svém komentáři k současnému dění, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Podivuje se v něm, co všechno si ještě lidé nechají líbit. Na jedné straně se prý totiž vyhazují miliony, na straně druhé se škrtá. A to všechno s řádným odůvodněním.

Kam až jsme to došli, zamýšlí se poslankyně Semelová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Marta Semelová

Semelová se kriticky opřela především do odměn bývalé šéfky kabinetu Petra Nečase Jany Nagyové a dalších úředníků jednotlivých ministerstev. Ironicky poznamenala, že zřejmě určitě i oni podobně jako Nagyová dřeli jako kůň, a proto si zasloužili odměny ve výši 243 milionů korun. Narážela tak na slova Nečase, který odměny pro Nagyovou takto obhajoval.

„Měsíce trvalo handrkování o alespoň částečné zvýšení minimální mzdy, která je od roku 2007 na výši 8 tisíc korun, aniž by se bralo v potaz, co všechno se od té doby zdražilo. Rodinám se bere porodné, nemocní musí platit jak mourovatí za léky a pobyt v nemocnici, seniorům už z jejich penze nezbývá často ani na nájem,“ vypočítala poslankyně.

A neslavně jsou na tom podle jejího názoru i učitelé. Ti se prý musejí uskrovnit, aby bylo dost financí na všechny ty odměny pro vyvolené, na zabezpečení soukromých firem a na pohádkový dar církvi. „Nejen, že na mnoha školách už kantoři nedostávají ani osobní ohodnocení, ale ještě prožívají každý rok nejistotu, co s nimi bude o prázdninách. 3 022 učitelů se muselo letos na začátku prázdnin přihlásit na úřady práce jen proto, že školy jsou nucené drasticky šetřit,“ dodala.

Typickým rysem současné společnosti se tak podle Semelové stala poslušnost, strach a ponížení. Otázkou prý zůstává, jak dlouho to tak ještě bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…