Komunisté poděkovali Zemanovi a vyzvali: Kubo, Schwarzenbergu, chovejte se jako chlapi

25.06.2013 16:42

KSČM i nadále podporuje rozpuštění Sněmovny a předčasné volby, které by se mohly konat v září. Novinářům to dnes řekl předseda KSČM Vojtěch Filip. Podle něj by tak vláda Jiřího Rusnoka, kterého dnes premiérem jmenoval prezident Miloš Zeman, předložila návrh rozpočtu na příští rok už nové Sněmovně.

Komunisté poděkovali Zemanovi a vyzvali: Kubo, Schwarzenbergu, chovejte se jako chlapi
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Vojtěch Filip - předseda Ústředního výboru KSČM

Předseda komunistů řekl, že vítá jmenování nového premiéra, podle něj totiž současná koalice ODS, TOP 09 a LIDEM ztratila důvěru občanů. Návrh na sestavení nové vlády v čele se šéfkou Sněmovny Miroslavou Němcovou (ODS) podle Filipa postrádá legitimitu. Situaci proto podle KSČM mohou vyřešit pouze předčasné volby a vyzval koalici, aby se k návrhu na rozpuštění Sněmovny připojila.

„Děkuji prezidentu Zemanovi za to, že neučinil onen mezikrok, který dělávali prezident Václav Klaus a Václav Havel, kteří nejprve pověřili někoho sestavením vlády, a teprve po jejím sestavení jmenoval někoho premiérem, uvedl také Filip. Poznamenal také, že ODS a TOP 09 byly připraveni hlasovat o rozpuštění sněmovny, pokud bude jmenována vláda odborníků. „Očekávám tedy, že se místopředseda ODS Martin Kuba a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg zachovají jako chlapi,“ uvedl Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…