Komunisté vyzvali k předčasným volbám. Připomněli Zemanovy sliby

23.06.2013 19:57

KSČM je spolu s ČSSD a VV pro vypsání předčasných voleb. Strana je přesvědčena, že je to pro Českou republiku to nejlepší řešení, které chtějí jak politici, tak občané.

Komunisté vyzvali k předčasným volbám. Připomněli Zemanovy sliby
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Vojtěch Filip - předseda Ústředního výboru KSČM

"Jediným důsledným řešením současné situace je vyhlásit, po rozpuštění Poslanecké sněmovny, co nejdříve předčasné parlamentní volby. Takové řešení upřednostňuje široká veřejnost, odbory i další občanská sdružení a iniciativy. Připomínáme přitom slib Miloše Zemana, že bude prezidentem dolních deseti milionů občanů ČR," píše se v prohlášení komunistů.

Komunisté by rádi spolu s ČSSD a ostatními stranami nasbírali 120 podpisů, které jsou nutné k rozpuštění sněmovny bez souhlasu prezidenta. Předčasné volby by pak byly do 60 dnů.

KSČM si myslí, že by se k jejich podpisům měla připojit i koalice. "Hlas svých voličů a občanů by měli vyslyšet i mnozí komunální politici, kteří jsou zastoupeni v Poslanecké sněmovně," dodávají komunisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…