Kuba se raduje: S Němcovou jsme topku dostali ještě víc, než jsme chtěli

22.06.2013 21:36

Úřadující předseda ODS Martin Kuba si v sobotním rozhovoru pro Právo pochvaluje rozhodnutí nominovat Miroslavu Němcovou na post premiérky. Rozladěnost představitelů TOP 09 to podle něho jenom potvrzuje.

Kuba se raduje: S Němcovou jsme topku dostali ještě víc, než jsme chtěli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Kuba soudí, že TOP 09 zaskočili víc, než si původně mysleli. „Mám pocit, že především ta trochu přestřelená reakce Miroslava Kalouska ukázala, že toto rozhodnutí bylo velmi správné. Že jsme TOP 09 zaskočili víc, než si mysleli. TOP 09 má přirozeně úplně jinou představu o premiérovi. Jim by se líbil nevýrazný premiér, kterého by mohli politicky válcovat ve dvojici Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek," připouští Kuba s tím, že taková snaha je legitimní.

TOP 09 nemá do výběru premiéra co mluvit

Představitelé TOP 09 podle Kuby jednají emocionálně. „Jejich reakce svědčí o tom, že ODS udělala lepší tah, než jsme čekali. Nelze na to rozumně cokoliv říct, tak musí přijít štiplavá poznámka o neakceschopnosti a personální vyprahlosti. Já to považuji za politický folklór pana Kalouska, který potvrzuje, že jsme udělali dobré rozhodnutí,“ komentuje předseda.

V rozhovoru také odmítá, aby TOP 09 jakkoli zasahovala do výběru osoby na post premiéra. „Poslední, co by hrálo roli, by byl názor koaličních partnerů. Je důležité s nimi jednat, ale jméno nominanta na premiéra si ODS nemá nechat diktovat, má ho najít uvnitř a být za ním jednotná,“ prohlašuje první místopředseda TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…