Marta Semelová odhalila podstatu současnosti: poslušnost, strach a ponížení

27.07.2013 12:25

Poslankyně komunistické strany Marta Semelová se zamýšlí nad tím, co všechno si lidé u nás ještě nechají líbit. Na jedné straně se prý vyhazují miliony, na straně druhé se škrtá. "Poslušnost, strach a ponížení - to se stalo typickým rysem současnosti," píše ve svém příspěvku.

Marta Semelová odhalila podstatu současnosti: poslušnost, strach a ponížení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Marta Semelová

Marta Semelová kritizuje bývalou vládní garnituru pravice. Všechno si prý dokáže zdůvodnit. Tak podle ní prošly třeba i vysoké odměny pro Janu Nagovou, které expremiér Petr Nečas (ODS) zdůvodňoval tím, že šéfka jeho kabinetu dře jako kůň. "Podobně udření jsou zřejmě i úředníci ministerstev, jimž Nečasova vláda ještě před svým odchodem stihla rozdělit odměny ve výši 243 milionů korun. Ale co ti ostatní?" ptá se poslankyně.

Zatímco vládnoucí elity rozhazují, běžným lidem se zvyšují každodenní náklady na živobytí. Měsíce trvalo dohadování o zvýšení minimální mzdy, která je od roku 2007 neměnná, aniž by se prý přihlédlo k tomu, co všechno se za tu dobu zdražilo. A to není podle političky zdaleka jediný nešvar. "Rodinám se bere porodné, nemocní musí platit jak mourovatí za léky a pobyt v nemocnici, seniorům už z jejich penze nezbývá často ani na nájem," vypočítává.

Chudáci učitelé

Stejně bídně jsou na tom prý také učitelé, kteří se podle Semelové musejí uskrovnit, aby bylo na všechny ty odměny pro "vyvolené", na zabezpečení soukromých firem a na pohádkový dar církvi.

Celý text Marty Semelové ZDE.

"Nejen, že na mnoha školách už kantoři nedostávají ani osobní ohodnocení, ale ještě prožívají každý rok nejistotu, co s nimi bude o prázdninách," lituje učitele poslankyně. "Stát se může i to, že kvůli úsporám se sloučí třídy a pro některé učitele už místo nebude ani na těch 10 měsíců školního roku," dodává pesimisticky poslankyně.

Typickým rysem současnosti se podle ní stala poslušnost, strach a ponížení. Jak dlouho to ale ještě může trvat, ptá se na závěr Semelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…