Migranti z Afriky a Asie jsou největším ohrožením Evropy, řekl nám Andrej Babiš. Evropě prý hrozí zhroucení. A kníže, Filip, Čunek či Laudát vzkázali...

10.08.2015 15:20 | Zprávy

Britský ministr zahraničí Philip Hammond řekl pro BBC, že propast mezi životní úrovní Evropy a Afriky znamená, že zde budou vždy miliony Afričanů s ekonomickou motivací snažící se dostat do Evropy. A dokud jsou zákony EU, jaké jsou, mnoho z nich bude muset pouze vkročit do Evropy, aby si pak už byli zcela jisti, že nebudou vráceni do země původu. Taková situace není udržitelná, protože Evropa se nemůže chránit a zachovat si svůj životní standard a sociální infrastrukturu, pokud bude muset přijmout miliony migrantů z Afriky.

Migranti z Afriky a Asie jsou největším ohrožením Evropy, řekl nám Andrej Babiš. Evropě prý hrozí zhroucení. A kníže, Filip, Čunek či Laudát vzkázali...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš hovoří ve sněmovně

„Propast mezi životní úrovní Evropy a Afriky znamená, že zde budou vždy miliony Afričanů s ekonomickou motivací, kteří se budou snažit dostat do Evropy, a dokud jsou zákony EU takové, jaké jsou, mnohým z nich bude stačit pouze vkročit do Evropy, a budou si moci být zcela jisti, že nikdy nebudou vráceni do země svého původu. Taková situace není udržitelná, protože Evropa se nemůže chránit a zachovat si svůj životní standard a sociální infrastrukturu, pokud bude muset přijmout miliony migrantů z Afriky,“ řekl přesně Philip Hammond (článek BBC zde).

Migranti z Afriky a Asie jsou největším ohrožením Evropy

ParlamentníListy.cz se otázaly politiků, co si o tom myslí. Drtivá většina politiků s Hammondem souhlasí. Někteří připomněli koloniální minulost Británie či její roli na rozvrácení Libye.

 „Určitě, naprostý souhlas. Migranti z Afriky a Asie jsou největším ohrožením Evropy. Pokud bude Evropa nadále nečinná, vzniká riziko, že každá země EU se zařídí po svém bez ohledu na dublinské a schengenské dohody,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz první vicepremiér, ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Myslím si, že jde u pana ministra o pozdní lítost a trochu neokoloniální myšlení,“ reagoval předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…