Ne Hlavu vzhůru, ale do mísy. Dávná poslankyně popsala, co cítí z Bobošíkové

31.08.2013 21:20

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová má jasno. Nové, údajně pravicové uskupení Jany Bobošíkové natolik připomíná nepovedený dort pejska a kočičky, že ho nelze ani volit. V případě úspěchu uskupení Hlavu vzhůru by nám prý mohlo být hodně špatně. Komentář uveřejnila na blogu Aktuálně.cz.

Ne Hlavu vzhůru, ale do mísy. Dávná poslankyně popsala, co cítí z Bobošíkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus a Jana Bobošíková

Hlavu vzhůru – ovšem jen než z toho mišmaše budeme zvracet. Pak je lépe hlavu sklonit. Iniciativa mnoha v jednom, tedy uskupení řady údajně pravicových malých subjektů a jednotlivců, kteří opustili potápějící se loď, je jako dort pejska a kočičky. Záměr dobrý, jen jist se to nedá. Ani volit,“ poznamenává Hamplová, která kdysi rok vykonávala funkci poslankyně za ČSSD a vloni kandidovala za Nezávislé na hejtmanku Olomouckého kraje.

Připomíná, že domnělé pravicové uskupení, která kandidovala v barvách KSČM ještě v nepřímé prezidentské volbě. Jak jí tedy pravicový volič může věřit? A to není jediný problém. Svor rolu v skupení sehrává i Akce D.O.S.T., u který prý člověk neví, jestli do našich časů nezavítala ze středověku. Vzhledem k rychlosti, s jakou hnutí vzniká, navíc voliči neví, co od něj mohou vlastně čekat, pokud by se náhodou dostalo do parlamentu.

Sečteno a podtrženo, podle Hamplové je pořád lepší dát hlas zničené ODS nebo rozhádané ČSSD, protože tyto jsou alespoň dobře čitelné. Slabin nového projektu si je nakonec vědom i Václav Kalus, který odmítl vstoupit do otevřeného politického boje s Bobošíkovou a spol. po boku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

13:58 Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

Předvolební kampaň před eurovolbami vrcholí a hnutí SPD chystá ve čtvrtek velkou akci na pražském Vá…