Nečas hasí požár. Nagyová prý ve funkci pokračovat nemůže

15.06.2013 16:48 | Zprávy

Premiér Petr Nečas (ODS) uvedl, že nevěděl o sledování své ženy a dalších osob Vojenským zpravodajstvím. V prohlášení, vydaném poté, co dnes soud poslal do vazby jeho blízkou spolupracovnici Janu Nagyovou, napsal, že takového konání hluboce lituje a omlouvá se všem, kterých se mělo týkat.

Nečas hasí požár. Nagyová prý ve funkci pokračovat nemůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Zneužití tajných služeb k osobním či politickým účelům by prý nikdy nepřipustil. Je podle něj logické, že Nagyová, která měla sledování objednat, nemůže pokračovat v pozici šéfky kabinetu. Věří, že dojde k nestrannému vyšetření kauzy.

„Přestože jsem o tomto konání nevěděl, hluboce toho lituji a omlouvám se všem, kterých se mělo týkat. Nikdy bych nepřipustil zneužití zpravodajských služeb k osobním a politickým účelům. Považuji také za nepřijatelné, že dva vysoce postavení představitelé Vojenského zpravodajství údajně přijímali pokyny od osoby, která k tomu neměla jakékoliv zákonné oprávnění,“ napsal Nečas.

Jak s kauzou souvisí zlato a peníze

Uvedl však také, že nesouhlasí s obviněním tří někdejších poslaneckých rebelů ODS. Pokud by měla být stíhána každá politická dohoda podobná té, jež se zrodila s rebely, byly by v této zemi stíhány až tisíce lidí.

Policie by také podle premiéra měla říci, v jakém vztahu k obviněným jsou zabavené miliony korun a kilogramy zlata. Pokud s obviněnými osobami přímo nesouvisí, mělo by to být jasně řečeno a média by to měla vzít v potaz.

Premiér své prohlášení uzavřel ujištěním, že o situaci jedná se svými koaličními partnery a v jednání hodlá pokračovat také po svém návratu ze zahraničí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

16:52 „Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek p…