Obviněné už vozí k soudu, před devátou došlo na Tluchoře

15.06.2013 9:17

Během soboty by mělo být jasno o případném uvalení vazby na osm osob zadržených při čtvrteční razii Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Soud v Ostravě bude rozhodovat o vazebním stíhání šéfky sekretariátu premiéra Nečase, trojice bývalých poslanců ODS, třech elitních vojenských zpravodajců a bývalého ministerského náměstka.

Obviněné už vozí k soudu, před devátou došlo na Tluchoře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nepsaný vůdce rebelů v ODS oznámil složení poslaneckého mandátu

Od osmi hodin má soud rozhodovat o návrzích na vzetí do vazby. Na každého z obviněných by měl soud mít pouze jednu hodinu, vše by tedy mělo být jasné už během odpoledne. Pořadí obviněných není známé, podle České televize byl první z obviněných přivezen na soud minutu před osmou hodinou.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením se nepodařilo zjistit, o kterého z obviněných se jedná, diváci se tedy museli uspokojit s charakteristikou "muž v bílé košili".

Druhého obviněného, kterého k soudu přivezli ve tři čtvrtě na devět, se ovšem idenfitikovat podařilo. Byl jím bývalý předseda poslanců ODS Petr Tluchoř. Ten je obviněn, že v listopadu 2012 odstoupil z funkce poslance výměnou za slib křesla v dozorčí radě Českých drah.

Jeho případ je však složitější v tom, že do rady nakonec nenastoupil, ale přepustil místo svému známému Liboru Antošovi. Proto jeho advokát nechápe, z čeho je exposlanec vlastně viněn.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…