Petr Nečas jako mluvčí Hradu, nadává šéf komunistů

17.06.2013 17:20

Předseda KSČM Vojtěch Filip vyjádřil nesouhlas se slovy Petra Nečase, která pronesl po pondělní schůzce s prezidentem v Lánech. Odstupující premiér po jednání s hlavou státu totiž před novináři prohlásil, že Miloš Zeman nepreferuje za současné situace předčasné volby. Filip zdůrazňuje, že tato slova sám prezident nikde nepronesl.

Petr Nečas jako mluvčí Hradu, nadává šéf komunistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas byl hostem pořadu Otázek Václava Moravce

"Petr Nečas dnes v Lánech navštívil prezidenta Miloše Zemana, kde jej informoval o stávající situaci. Při krátkém zastavení s novináři po skončení jednání Nečas sdělil, že s prezidentem Zemanem probíral celkové možnosti řešení nastalé situace a sdělil, že prezident Zeman nepreferuje předčasné volby. Vzhledem k tomu, že jsem nikde nezaregistroval, že by se Nečas stal tiskovým mluvčím Hradu, dovoluji si připomenout, že předchozí vyjádření prezidenta Zemana vždy hovořila o tom, že tato vláda by měla odejít. Doporučuji tedy počkat na vyjádření prezidenta," vyjádřil se ve svém prohlášení šéf komunistů Vojtěch Filip a zdůraznil, že bychom neměli podléhat podsouvaným interpretacím končícího premiéra.

Petr Nečas podává v 18 hodin na Pražském hradě do rukou prezidenta Miloše Zemana svou demisi, zároveň končí i v čele ODS jako předseda. Stane se tak až do doby funkční Poslanecké sněmovny pouhým poslancem, po skončení mandátu pak podle vlastních slov odejde z politiky. V příštích volbách prý už kandidovat nebude.

Po pondělním jednání grémia strany zatím povede občanské demokraty 1. místopředseda Martin Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…