Policejní razie proběhla díky VV, pochlubil se Radek John

13.06.2013 23:03

Někdejší ministr vnitra a exšéf Věcí veřejných Radek John se pro server ParlamentníchListů.cz vyjádřil k rozsáhlé policejní akci a zatýkání, které v České republice od středečního večera probíhá. John to označuje za zásluhu VV, kterým se povedlo odstřihnout policii od politického vlivu.

Policejní razie proběhla díky VV, pochlubil se Radek John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Podle čestného předsedy Věcí veřejných a poslance Radka Johna je současná obří policejní akce důsledkem činnosti VV ve vládě, která prý policii odstřihla od politického vlivu.

„Trvalo to dlouho, ale povedlo se to. Věřím, že teď policie má dostatek podkladů a dokáže zdůvodnit všechny kroky, které udělala, aby nemohla být napadena. To je otázka dalších dnů. Skutečnost, že si policie vyšlápla do vyšších pater politiky, je výsledkem nastavení procesů, které začaly po volbách v roce 2010,“ míní John.

Policie pracuje, úkol splněn

Někdejší ministr vnitra také nepřímo naznačil, že radovat se z celé kauzy nemusí ani TOP 09. „Co my víme, jak pracuje policie na Miroslavu Kalouskovi a dalších? Co můžeme vědět, co se stane kolem letounů CASA a tak dále... Mně se povedlo zrušit nařízení, aby policie musela hlásit na ústředí všechno, co vyšetřuje, protože to byl způsob, jak ovlivňovat policii,“ konstatoval.

„V této chvíli na ploše republiky policie šetří řadu věcí, a dokud vyšetřování nedospěje do stádia dalšího a k soudům, je předčasné to celé hodnotit. Každopádně se policie nadechla a pracuje. Úkol splněn,“ dodal Radek John pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…