Poslanec Doktor: Nečasi, vyber si, zda nakrmíš lidi, nebo kmotry

30.08.2012 17:06

Předseda ODS a premiér Petr Nečas znovu pohrozil tím, že když nebude schválen daňový balíček, padne vláda. Proti tomu se ohradil ale poslanec a bývalý člen ODS Michal Doktor.

Poslanec Doktor: Nečasi, vyber si, zda nakrmíš lidi, nebo kmotry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

„Pokud nebudou schváleny reformní zákony, odmítám být v čele vlády, která je jen proto, aby byla,“ zopakoval ve čtvrtek na tiskové konferenci po jednání se zástupci NERV premiér Petr Nečas.

„Úkolem středopravé vlády je hospodařit řádně se zdroji, které jsou jí svěřeny, a ne si sahat pro další do kapes lidí. Zvyšování daní je levicová berla, Nečas by se bez ní měl umět obejít, je-li tedy pravičák a dobrý hospodář. Neustálým lkaním nad možným pádem vlády se snaží vyvolat voličský sentiment, nic víc. Měl by vědět, zda chce nakrmit lidi, nebo kmotry v regionech zneužívající dotace, eurofondy a rozpočty ministerstev,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Michal Doktor.

Žádný kšeft nebude

Nezařazený poslanec na Facebooku ujistil, že není nic, co by zvrátilo jeho odmítavý postoj k návrhu na zvýšení daní. „Tedy ani pád vlády - pokud si to takto Petr Nečas přichystá,“ připomíná možnost spojení hlasování s důvěrou vlády, o němž již premiér mluvil. „Nebudu s nikým jednat o podmínkách nějakého kšeftu za můj hlas pro,“ ujišťuje.

Jak informovaly ParlamentníListy.cz, je možné, že někteří poslanci ODS (hlavně kolem Petra Tluchoře) by mohli hlasovat proti daňovému balíčku předloženému vládou. Pokud by k tomu došlo a Nečas splnil to, čím hrozil, padla by vláda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…