Poslanec Huml se posmívá: Nečas se schovává pod sukně svých žen

15.06.2013 10:45

Zatloukat, zatloukat, zatloukat. Tímto slavným heslem doktora Plzáka, jenž ho aplikoval na nevěru, se podle poslance Stanislava Humla řídí premiér Petr Nečas. Ten hledá východisko z milostného trojúhelníku, jehož další vrcholy tvoří jeho choť Radka Nečasová a jeho úřednice Jana Nagyová. Ta se podle všeho stala i velitelkou tajné služby, poznamenává poslanec a dodává, že si policie může přijít i pro samotného premiéra nebo jeho ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Poslanec Huml se posmívá: Nečas se schovává pod sukně svých žen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Nagyová ve funkci velitelky tajné služby je problém, byť mírně komický. Prodej mandátu poslanců a jejich vyplacení je z větší části problém premiérův než jeho velitelky. Slib dal premiér, píšou vyšetřovatelé. Jen dojednání bylo na Nagyové a zřejmě se podílel také Kalousek jako správce státních firem či Stanjura. Pokud se soud ztotožní s tvrzením žaloby, že šlo o úplatek, musíme na stůl dříve či později dostat žádost o vydání poslance Nečase i Kalouska,“ upozorňuje Huml.

A pokud jde o knížete

Následně se uchyluje k Ústavě ČR, ve které se praví, že se poslanec rozhoduje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A v zájmu všeho lidu. O „trafikách“ se tam nic nepíše a proto má podle Humla Nečas problém. Ve svém projevu sice zdůraznil, že v politických dohodách nejde o prodej mandátu za peníze, což by on sám nikdy nepřipustil, jenže zákon se v popisu korupce neomezuje jen na finanční odměny. Odměny jiného než finančního druhu pak zřejmě zařizovala velitelka v sukních, soudí Huml.

Zákonodárce si v této souvislosti všímá také počínání předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a poukazuje na to, že to byl právě ministr zahraničí, který v souvislosti s rebely mluvil o politické prostituci. Ale dnes se snaží držet vládu při životě. Podle Humla mu zřejmě zachutnala moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…