Takto se nám Andrej Babiš vyjádřil k případu učitelky, která byla šikanována agresivními žáky a zemřela...

23.02.2016 15:02

Veřejným míněním otřásl případ, kdy zemřela učitelka, která byla šikanována žáky. Podobně vloni otrávili žáci učitelku léky. Jako maximální postih je zhoršená známka z chování či vyloučení ze školy. K věci se vyjádřil ministr a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Takto se nám Andrej Babiš vyjádřil k případu učitelky, která byla šikanována agresivními žáky a zemřela...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na besedě v Ostravě byl Andrej Babiš v dobré náladě

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí, jak tento problém řešit a zda by se neměla zákonem zvýšit ochrana učitelů a zpřísnit případný postih takových žáků či studentů.

„Je to návrh, který se objeví po každém útoku na učitele. Nejjednodušší by bylo, kdyby soudci v případě útoku na učitele přihlíželi k tomu, že útok na učitele v sobě skrývá vyšší společenskou nebezpečnost a tresty by byly přísnější. Je to jednodušší řešení než z učitelů dělat veřejné činitele. To, co je teď nutné udělat, je vyloučit žáky ze školy, celý incident prošetřit a vyměnit vedení školy, které o šikaně nevědělo nebo vědět nechtělo. Je fakt zvláštní, ze agresivitu studentů neřešil ředitel školy,“ odpověděl na dotaz ParlamentníchListů.cz ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš.

Petr Dolínek navrhne kvůli šikaně učitelky odvolání ředitele

Pětapadesátiletou učitelku na střední průmyslové škole v Praze 10 zřejmě delší dobu šikanovala trojice studentů. Byli za to v lednu potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování. Učitelka krátce poté zemřela. Vedení školy připouští, že po zveřejnění dalších videí se záznamem závažnějších forem šikany může být trest pro agresory vyšší. Hrozí jim vyloučení.

ČTK informovala, že náměstek pražské primátorky Petr Dolínek navrhne kvůli šikaně učitelky odvolání ředitele Střední průmyslové školy Na Třebešíně Františka Bártla. Oznámil, že tak učiní na nejbližším jednání rady hlavního města Prahy. Primátorka Adriana Krnáčová po návštěvě školy řekla, že se o tom bude jednat na mimořádném zasedání rady ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…