Úřednickou vládu nechceme, vzkázali Zemanovi sociální demokraté. I ti, které má rád

22.06.2013 13:22

ČSSD nepodpoří vznik úřednické vlády, pokud by ji chtěl jmenovat prezident Miloš Zeman. Proti této variantě se v průběhu sobotního jednání strany vymezili nejen lídři strany, ale odmítavě se k úřednické vládě postavil i poslanec Jaroslav Foldyna, který patří mezi Zemanovy dlouhodobé spojence.

Úřednickou vládu nechceme, vzkázali Zemanovi sociální demokraté. I ti, které má rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ze Zemanova platu tedy půjde do fondu každý měsíc šedesát tisíc korun. Trvalý platební příkaz prý zadal až do ledna roku 2018

První místopředseda strany Michal Hašek pro server iDNES.cz uvedl, s čím se spolu s Bohuslavem Sobotkou na prezidenta Zemana v sobotu večer v Lánech obrátí. "Stanovisko ČSSD je konzistentní a nemění se. Preferujeme nové volby v co nejdřívějším možném termínu a požádáme hlavu státu o kooperaci na tomto řešení nynější vážné ústavní a politické krize," uvedl Hašek.

Zeman nepřeje úspěch ČSSD, tvrdí Dienstbier

Podle místopředsedy ČSSD a Senátu Zdeňka Škromacha prosadí jeho strana hlasování o rozpuštění sněmovny, a pak může dva měsíce do voleb dovládnout Nečasova vláda v demisi.

"ČSSD bez nových voleb nemůže podpořit ani se účastnit sestavování jakékoli vlády," řekl iDNES.cz v průběhu jednání vedení strany senátor Jiří Dienstbier. Zeman podle něj ale zároveň udělá všechno pro to, aby předčasné volby v co nejkratším termínu nebyly. "Není pro něj výhodné, aby volby skončily výrazným úspěchem sociální demokracie," uvedl Dienstbier během jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD.

Proti jsou ale i lidé Zemanovi blízcí. "Jediným možným řešením problému jsou předčasné volby. Hlasovat pro jakoukoli jinou variantu vlády bych považoval za poškozování zájmů České republiky," uvedl v sobotu děčínský poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…