Víme, kdo bude v Praze kandidovat za Babiše. Stropnický i Komárek zůstali vzadu

24.08.2013 11:03

VÍME PRVNÍ ParlamentníListy.cz zjistily, že sněm pražské krajské organizace politického hnutí ANO 2011, založeného Andrejem Babišem, sestavil kandidátku do Poslanecké sněmovny, se kterou se chce utkat ve volebním klání s ostatními stranami.

Víme, kdo bude v Praze kandidovat za Babiše. Stropnický i Komárek zůstali vzadu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Lídrem kandidátky je Jiří Holeček ml., syn známého hokejového brankáře. Od malička se po otci věnoval lednímu hokeji a ve svých 15 letech začal reprezentovat Československo za juniorský národní tým. Vystudoval vysokou školu mezinárodních a veřejných vztahů v Praze, obor veřejná správa - PR. Ve svých 26 letech se stal obchodním ředitelem pro Českou a Slovenskou republiku u německé společnosti Ravensburger. Dále pracoval jako generální ředitel společnosti Zapf Creation, kde na této pozici působil 6 let. Nyní je majitelem franšízové realitní kanceláře České spořitelny.

Nové tváře

Na druhém místě kandidátky je Petr Kvíčala, sociální antropolog a proexportní poradce pro post-sovětské státy. Absolvoval Filozofickou fakultu UK v Praze a studoval rovněž v Itálii a Ruské federaci. Je předsedou Czech Nett Sasakawa Young Leaders Fellowship.

Na třetím místě je analytik a bývalý voják Matěj Fichtner, který je i zastupitelem městské části Praha 8. Vystudoval TF ČZU, Policejní akademii a management na FM UK v Bratislavě.

Na čtvrtém místě kandidátky je Alan Hackl, service manager T-Systems Czech Republic, který vystudoval ČVUT FEL a na pátém místě Jiří Špaňhel, který vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Suchdole.

Stropnický a Komárek vzadu

Zajímavé je, že herec Martin Stropnický byl postaven až na sedmé místo kandidátky a sloupkař Martin Komárek dokonce na jedenácté místo pražské kandidátky.

Zdá se, že pražská organizace ANO vsadila na nové tváře a tím do voleb kontrastuje současné honbě jiných politických stran za celebritami různého ražení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…