Zeman: Každá malá strana, co se nacpala do vlády, zanikla nebo propadla

23.03.2013 11:50

Prezident Miloš Zeman na sobotním sjezdu SPOZ ve svém dopoledním projevu poznamenal, že navštíví řadu sjezdů a vždy poděkuje za pozvání sjezd této strany.

Zeman: Každá malá strana, co se nacpala do vlády, zanikla nebo propadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman na sjezdu SPOZ

Oznámil také, že jako občan dá ve sněmovních volbách hlas SPOZ. „Máme šanci po parlamentních volbách zaujmout pozici silné strany, která může být v některých případech kritickým korektivem sociální demokracie,“ řekl Zeman o SPOZ. Platí to podle něj v případech, kdyby se ČSSD odchýlila od svého programu.

Od vystoupení Zemana se očekávala také výzva, aby SPOZ nechodila do vlády. Očekávání prezident do jisté míry naplnil. Dostál tak svým slovům, kdy již dopředu avizoval, že své straně bude v projevu rozmlouvat, aby se po parlamentních volbách snažila zasednout v koaliční vládě.

SPOZ by podle Zemana neměla následovat „katastrofy“ malých politických subjektů, jako byly Věci veřejné, LIDEM, Strana zelených, Unie svobody, ODA či lidovci.

„Protože platí, že každá malá strana, která se vecpala do vlády, krátce poté buď zanikla, nebo se alespoň nedostala do Parlamentu,“ poznamenal v před večer sjezdu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…