Dozorčí rady pro poslance jsou proti Ústavě. Wagnerová soptila v televizi

15.06.2013 14:55

Senátorka a někdejší ústavní soudkyně Eliška Wagnerová má za to, že premiér Petr Nečas (ODS) spolu s někdejšími vládními rebely zašel v „politických obchodech“ příliš daleko. Senátorka má za to, že zájem strany není možné stavět nad hlasování poslance, které má být učiněno v souladu s jeho nejlepším vědomím a svědomím. Informuje o tom Česká televize.

Dozorčí rady pro poslance jsou proti Ústavě. Wagnerová soptila v televizi
Foto: hns
Popisek: Senátorka Eliška Wagnerová.

"Oni prostě nechtěli hlasovat pro určité návrhy zákonů, a tak s nimi bylo dojednáváno, aby odešli. Poslanec má právo hlasovat i proti vůli jeho strany. On tam není proto, aby chránil zájmy této strany, ale slibuje věrnost České republice a že svůj mandát bude vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí," zdůraznila Eliška Wagnerová. O dalších závazcích už ústava nemluví, a v minulosti už se stalo víckrát, že člen strany hlasoval proti vůli partajní většiny.

Tomáš Syrovátka, redaktor MF Dnes, k tomu již v pátek poznamenal, že se policie bude pravděpodobně velmi brzy zajímat i o premiéra Nečase. Pokud policie viní tři někdejší rebely ODS z korupce, nesmíme zapomínat na to, že korupce má vždy dva póly. Někoho, kdo úplatek přijímá, ale také toho, kdo úplatek nabízí. A to by teoreticky mohl být premiér. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…