Filipiová z ODS bude nejspíš kandidovat do Senátu na Praze 8

06.03.2012 16:20

VÍME PRVNÍ Senátorka ODS Daniela Filipiová bude s velkou pravděpodobností kandidovat v podzimních volbách do Senátu v obvodu Praha 8. Oblastní rada ODS Praha 8 doporučila místním sněmům oblasti, aby ji daly nominaci.

Filipiová z ODS bude nejspíš kandidovat do Senátu na Praze 8
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniela Filipiová na konferenci Vize 2020

Informaci ParlamentnímListů.cz potvrdila sama senátorka. „Ještě není jisté, že budu kandidovat v tomto obvodu, ale je pravda, že oblastní rada ODS Prahy 8 doporučila místním sněmům, aby podpořily mou nominaci. Teď záleží na tom, jak ty sněmy dopadnou,“ řekla ParlamentnímListům.cz Filipiová.

Senátorka a ministryně

Filipiová je doposud senátorkou za obvod Praha 2. Senátorkou za volební obvod Praha 8 je nyní místopředsedkyně Senátu Alena Palečková (ODS).

Daniela Filipiová je od prosince 1997 členkou ODS, za níž byla v roce 2000 ve volebním obvodu číslo 26, který zahrnuje zejména Žižkov a Vinohrady, zvolena do Senátu. V senátních volbách v roce 2006 svůj senátorský mandát obhájila. Od ledna do května 2009 byla ministryní zdravotnictví ČR v druhé Topolánkově vládě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…