I jižní Čechy mají svá „volební nej“! Nejstaršímu je 90, nejmladšímu 18

13.10.2012 8:40

Volby do krajského zastupitelstva a části Senátu se kvapem blíží. Nejen boje politiků, stran a uskupení, ale i kuriozity budou zajímat česká média. ParlamentniListy.cz získaly i zajímavosti, která se v souvislosti s volbami týkají Jihočeského kraje.

I jižní Čechy mají svá „volební nej“! Nejstaršímu je 90, nejmladšímu 18
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Tak například nejstarším kandidátem ve volbách do zastupitelstva Jihočeského kraje je MUDr. Vladimír Vaňata, který kandiduje za volební stranu
REPUBLIKÁNSKÁ STRANA ČECH, MORAVY A SLEZSKA.

„Tomuto kandidátovi je 90 let a jde skutečně o nejstaršího kandidáta v Jihočeském kraji,“ potvrdil pro ParlamentniListy.cz vedoucí výstupního místapro volby do krajského zastupitelstva - Jihočeský kraj Jan Honner.

Nejmladšími kandidáty jsou ve věku 18 let, a sice: Lukáš Manz - Dělnická strana sociální spravedlnosti - STOP NEPŘIZPŮSOBIVÝM a Václav Polánský - Věci veřejné.

Nejmenšími okrsky jsou:
č 11 Milčice v obci Blatná, kde je17 zapsaných voličů. Dále okrsek číslo 5 Třitim v obci Žimutice, okres České Budějovice, tam je celkem 18 zapsaných voličů. A dále pak ještě 
okrsek č. 5 Rojice v obci Radomyšl, okres Strakonice, kde je 21 zapsaných voličů.

„Naopak největší okrsek je okrsek č. 1 ve městě České Budějovice, kde je 2799 zapsaných voličů. Značnou část z nich však tvoří osoby, které mají místo trvalého pobytu na ohlašovně pobytu magistrátu města a ve skutečnosti zde nebydlí.

Dalšími okrsky jsou: okrsek č. 1 ve městě Volary, zde je 1722 zapsaných voličů, okrsek č. 1 ve městě Kardašova Řečice – tam je 1642 zapsaných voličů.

V jižních Čechách je pak také celkem 850 přihlášených kandidátů do krajských voleb. Mužů je 624, žen 226. Nejvíce kandidátů je ve věku 50 a více let, těch je 385. Průměrný věk všech kandidátů je 47,02 – u žen je to 45,88 roku a u mužů 47,43.

Nejvíce kandidátů je bez politické příslušnosti: 294. Dále pak jich má ČSSD 59, ODS 56, KDU-ČSL 52 a KSČM 50. Naopak nejméně po třech je jich za Tábor 2020 – 3 lidé, stejně jako za Republikány.

Jižní Čechy nemají zatím žádného odvolaného, odstoupivšího ani zemřelého kandidáta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…