Kordová Marvanová, nová senátorka i pražská zastupitelka. Obě funkce jsou propojené, uvedla

01.10.2022 16:54

Někdejší poslankyně, nyní vítězka v obvodu na Praze 11 v senátních volbách, obhájila i post zastupitelky v hlavním městě. Řeč je o Haně Kordové Marvanové.

Kordová Marvanová, nová senátorka i pražská zastupitelka. Obě funkce jsou propojené, uvedla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka a protikorupční aktivistka Hana Marvanová

„Chci moc poděkovat voličům, kteří mě podpořili, i stranám, které mě podporovaly,“ poznamenala úvodem rozhovoru pro ČT24 Hana Kordová Marvanová. „Lidé vnímají práci, kterou dělám dlouhodobě, nejenom historicky, kdy jsem byla poslankyně, ale že v mnoha kauzách zastupuju Pražany. Myslím si, že to nesouvisí jenom se známostí jména, ale i s tou dlouhodobou prací,“ poznamenala Kordová Marvanová.

„Druhé kolo je ve stínu zájmu a podepisuje se to na účasti. Mělo by se to diskutovat a řešit, protože bych byla ráda, aby senátoři měli větší mandát,“ dodala. 

„Především bych chtěla ve svém volebním obvodu si otevřít senátorskou kancelář a ukázat, že budu v místě senátorským ombudsmanem,“ zmínila Kordová Marvanová, jež v minulém týdnu obhájila v komunálních volbách také křeslo zastupitelky hlavního města.

„Funkci senátorky budu vykonávat na sto procent. Role zastupitele spočívá v účasti na zastupitelstvu,“ dodala Kordová Marvanová, jež si myslí, že by měl být Senát v úzkém kontaktu s pražským zastupitelstvem. „Je pro mě naprosto logické, že zastupitel může být senátorem či poslancem,“ řekla, že se nebude ucházet o žádnou uvolněnou funkci v zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…