Liška se vysmál TOP09 za Bucherta: Dvě lžíce eurofobie, litr obav z islámu

13.06.2012 17:23

Lítost a rozčarování nad nominací novináře Viliama Bucherta do senátních voleb za TOP09 vyjádřil předseda Strany zelených Ondřej Liška. Podle něj si TOP09 zlanařením tohoto kandidáta hodila klacky pod vlastní nohy a znevěrohodnila své programové hodnoty.

Liška se vysmál TOP09 za Bucherta: Dvě lžíce eurofobie, litr obav z islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Liška, předseda Strany zelených

Zástupce šéfredaktora časopisu Reflex Viliam Buchert se bude o senátní křeslo ucházet v obvodu Praha 8. Jeho kandidaturu už také potvrdil Výkonný výbor TOP09. Liška v návaznosti na zveřejnění této zprávy vyjádřil emoce na svém facebookovém profilu.

„Přidej půl kila nacionalismu, dvě lžíce eurofobie, litr obav z islámu a všeho cizího, zvláště nečeského, tři balení obdivu k nejvyššímu a nejmoudřejšímu a pečlivě vmíchej pytel nenávisti ke všemu eko...a máme kandidáta za TOP09 na Praze 8. Zřejmě se stala politika takovým bulvárem že už i bulvár jde do politiky. Konec!,“ uvedl Liška. 

Antievropský a antizelený

Předseda SZ čelil v následné diskusi pod příspěvkem ostré kritice svých příznivců. Pro ParlamentníListy.cz své vyjádření dovysvětlil. „ Neřekl jsem, že pan Buchert je rasista nebo xenofob a ani si to nemyslím. Ale v jeho textech, které dlouhou dobu sleduji, je hodně silný nacionalismus a konzervatismus a vůbec hodně silný odpor vůči všemu zelenému a všemu co souvisí s EU,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Liška.

Právě obsah textů Bucherta a programové priority TOP09 nejdou Liškovi dohromady.  „Nemám rád manipulaci a bulvarizaci. A přesně to si myslím o časopisu Reflex a některých jeho komentátorech. Je mi líto, ale nejen tímto se TOP09 zcela znevěrohodňuje jakožto strana, která chce udržet ČR v EU, neboť kandiduje do Senátu jednoho z nejvýraznějších eurobijců, o validitě jehož argumentů mám velmi věcné pochybnosti,“ uzavřel Liška.

Jeho kandidaturu naopak obhajuje poslanec TOP09 František Laudát. " Neznám všechny jeho články, ale jen ty z poslední doby, nepřijde mi tam nic euroskeptického," uvedl pro ParlamentníListy.cz Laudát.

Buchert jako důvod pro své rozhodnutí kandidovat uvedl svůj zájem o veřejné dění. „Vedl mě k tomu můj zájem o politiku, který je tradiční už dvacet let," uvedl pro TÝDEN.CZ. Buchert není jediný novinář, který se rozhodl přejít " na druhou stranu". Asi nejznámějším politikem s publicistickou praxí je předseda Věcí veřejných Radek John, v minulosti působící v periodiku Mladý svět či v investigativním pořadu TV Nova Na vlastní oči.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…