Naštvaní lidé si jednou řešení vymůžou, varoval Okamura politiky

04.08.2013 16:04

V souvislosti s protiromskými demonstracemi v zemi Bezpečnostní informační služba (BIS) ve své nové zprávě o vývoji na extremistické scéně uvedla, že protiromské nálady části veřejnosti mohou být pro bezpečnost státu větší problém než sami extremisté. Podle senátora a předsedy strany Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury ale jediné řešení spočívá v odstranění frustrace občanů. Názor na tuto problematiku zveřejnil na svém facebookovém profilu.

Naštvaní lidé si jednou řešení vymůžou, varoval Okamura politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

„Já si myslím, že současná situace je nebezpečím především pro vládnoucí elity, protože naštvaní lidé si jednou řešení vymůžou, každá dlouhodobě neřešená nespravedlnost jednou překročí únosnou mez. Takže řešením nejsou plky o extremistech, ale práce na odstranění frustrace občanů,“ míní.

Podle jeho názoru je tak zapotřebí rychle a tvrdě trestat veškerou kriminalitu a především zastavit zneužívání sociálního systému. „Již před dvěma měsíci jsem navrhl a podal do Parlamentu novelu zákona o hmotné nouzi, kdy navrhuji zastropovat tzv. příspěvek na bydlení na cenu v místě obvyklou, abychom zabránili sestěhovávání nepřizpůsobivých na jedno místo. Navrhl jsem také novelu zákona o spotřebitelském úvěru, který by nově přímo zabraňoval lichvě,“ poznamenává.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Osud obou návrhů je ale podle Okamury ve hvězdách. Většinu politiků totiž dle jeho mínění takové problémy vůbec nezajímají a odmítají je řešit. „Když bude pracovat stejné procento Romů jako bílých, když kriminalita Romů klesne na úroveň bílých, když procento Romů na dávkách se srovná s procenty bílé či žluté populace ČR, pak věřte, že nepotřebujeme žádná protiextremistická opatření,“ tvrdí.

Je přesvědčený, že slušného pracovitého Roma bude mít každý rád jako souseda i spoluobčana. Ale obtížný parazit, co krade a ničí, ten prý vadí, ať má barvu a národnost jakoukoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…