Senátory u moře nehledejte. Víme, kam jedou na dovolenou

22.07.2012 16:50

Dovolenou si každý rád užívá po svém, a ParlamentníListy.cz se zeptaly senátorů, kam se chtějí na dovolenou vypravit. Kupodivu, moře a exotické vůně dálek nebyly lákadlem ani pro jednoho z dotázaných.

Senátory u moře nehledejte. Víme, kam jedou na dovolenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu Parlamentu České republiky

„Dovolenou jsem měla už celé čtyři dny, to jsme byli s mým psem a manželem v maličké vesničce úplně mimo jakýkoliv ruch,“ říká komunistická senátorka Marta Bayerová. „Na chatu teď nejezdíme, protože jsem ji zatím přenechala kamarádce,“ dodává.

Tomu se prý říká manuální dovolená

„Ale především, mám už doma zedníky, takže se dovolená bude odehrávat tím způsobem, že můj 137 let starý barák dostane svou zaslouženou opravu,“ směje se Bayerová. A když se prý ta oprava provede, tak se pro velký úspěch každých deset let opakuje. „No a teď zrovna nastalo to období, takže se musíme přizpůsobit. A jestli nějaký čas na dovolenou vybude, tak to budou zcela určitě toulky někde po republice," říká pro ParlamentníListy.cz senátorka.

O dovolenou u moře prý nemá zájem. „Mě to prostě nebaví,“ směje se. Netěší ji prý plácnout sebou u moře, pak si jít zaplavat a znovu se „rozplácnout“ na písku. „Opravdu jsem raději doma, jezdím, chodím a dívám se. Vždyť je pořád na co koukat,“ říká Marta Bayerová.

RNDr. Marta Bayerová

  • BPP
  • Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • mimo zastupitelskou funkci

Oranžový senátor už dovolenou měl. Čeká hod prezidentská kampaň

„Dovolená? Já už ji měl, ta už byla,“ směje se senátor za ČSSD Jiří Dienstbier. Jak říká, strávil hezký týden s rodinou na chalupě. „Teď už není na dovolenou čas. Budu jezdit po republice, ale dovolená to zrovna asi nebude, směje se senátor a kandidát za ČSSD na úřad hlavy státu. I když věří, že bude cestování spojené s kampaní příjemné, odpočinkové turné to prý zcela jistě nebude.

Jezdíme s partou na hory, říká Přemysl Sobotka. Moře prý nemusí

„Já to mám hrozně jednoduché,“ tvrdí ParlamentnímListům.cz s úsměvem místopředseda Senátu a také kandidát na prezidentský úřad, tentokrát za ODS, Přemysl Sobotka. „Když se otevřely hranice, tak jsme se s nádhernou partou a s manželkou, která do ní patří, vydali do Alp a skončili až v Pyrenejích," vzpomíná Sobotka.

„Takže znovu pojedeme do hor, znovu nás bude plný autobus, znovu tam budou tři kytary, znovu to bude stát kolem deseti tisíc, ale tentokrát už nebudeme mít strach, že nemůžeme vyjet nahoru lanovkou, jako tomu bylo na začátku," říká místopředseda Senátu. „No, tenkrát jsem neměl 100 franků, abych vyjel lanovkou nahoru, tak jsme to museli vyjít,“ vzpomíná. Jak říká, pro fyzičku to bylo jistě dobré, dnes prý ale dá přece jen přednost lanovce. Je to s manželkou jejich standardní dovolená, protože paní Radmila Sobotková miluje hory stejně jako její manžel, i když prý má přece jen raději moře. „Ale tam ať si jede sama,“ dodává Sobotka.

Čtrnáct dní si budeme užívat a pak zpátky do práce

„Jejda, dovolenou máme tak dobře zařízenou, že teď sedíme na schůzi Senátu, příští týden ještě musím do Prahy, protože tu mám nějakou práci, říká ParlamentnímListům.cz senátor za TOP 09 a STAN Adolf Jílek.

Pak prý ale nastanou dva týdny pohody, protože nejprve odjedou s manželkou na týden k Třeboni a v dalším týdnu tam za nimi přijedou obě vnučky. „Je to taková chata, budeme jezdit na kole, chodit na procházky, koupat se, když bude teplá voda a chodit na houby, když porostou“ říká lehce zasněně senátor.

„Pak to totiž začne nanovo, protože začátkem srpna máme jednání výboru, týden nato jednání senátního pléna,“ konstatuje Jílek. „Zkrátka, 14 dní pohody a pak znovu do práce,“ připomíná si realitu. Do Senátu už prý kandidovat nebude. „Budu se věnovat kraji a rodině,“ informuje.

Dovolená? Tak to spíš prodloužené víkendy, tvrdí Marcel Chládek

Prodlouženým víkendem bude řešit dovolenou další oranžový senátor Marcel Chládek. „Buďto to bude na Vysočině nebo jejím blízkém okolí, ale zcela určitě to bude dovolená po České republice,“ říká senátor. „Moře nemám rád a nejraději jsem doma v České republice,“ dodává.

Také on připomíná, že srpnová pracovní náplň moc jiných možností nedává. „Hned na začátku srpna jsou výbory a další týden jednání Senátu, takže ten prodloužený víkend tomu odpovídá, směje se Chládek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…